Módosítanák a Forma-1 TV-stratégiáját

Alaposan átalakítaná a Forma-1 közvetítését a sorozat elnöke, Chase Carey, aki sokkal nagyobb hangsúlyt helyezne a digitális platformokon történő megjelenésre, és új alapokra helyezné a televíziós közvetítési megállapodásokat is. Az Autosport című magazinnak nyilatkozva Chase Carey beszélt arról is, hogy jelenleg sok időt fordítanak arra, hogy meghatározzák, mi is az a termék, élmény, amiért az igazi F1 rajongók hajlandóak lennének fizetni is.

 

A világ legismertebb gyorsasági autós versenysorozata, a Forma-1 elnöke, Chase Carey az Autosportnak adott interjút, amiben izgalmas jövőképet vázolt arról, hogyan is változik meg a széria és közönsége kapcsolata a jövőben. A Forma-1 elnöke elmondta, hogy arra készülnek, hogy saját fejlesztésű OTT-szolgáltatással lépnek majd piacra. „Még csak most kezdjük megnyerni a rajongókat a digitális platformokon, ezért azt gondolom, hogy a következő években igazán komoly lendületet vehet ez a folyamat” – nyilatkozta a lapnak Chase Carey. Az elnök egyben jelezte azt is, hogy elképesztően nagy lehetőséget látnak az OTT-ben, ami egy olyan szolgáltatás lehet, ami piacról-piacra eltérő feltételek mellett kínál még több élményt a Forma-1 rajongóinak.

 

A Forma-1 hagyományosan rengeteg statisztikai adattal bíró versenysorozat, és a digitális csatornák használata kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy üzletileg is hasznosítsák az elképesztő mennyiségű információt. Ugyanakkor a pontos keretek még nem ismertek, ahogyan Carey fogalmazott, egyelőre rengeteg időt töltenek azzal, hogy meghatározzák, mi az a tartalom, élmény, amikért a digitális platformokon fizetni is hajlandóak lennének a rajongók.

 

A Forma-1 elnöke által adott interjúból az is kiderült, hogy jelentős változások jöhetnek a televíziós közvetítési jogok kapcsán is, hiszen a saját OTT platform ezeket is befolyásolhatja. „Két-három éven belül a jelenlegi televíziós megállapodásaink több mint fele valamilyen formában megújul majd. Rugalmasságra törekszünk, úgy alakítjuk át ezeket a szerződéseket, hogy biztossá tegyük, élni tudunk minden jogunkkal” – fogalmazott Chase Carey. A gyakorlatban ez valószínűleg azt jelenti majd, hogy rövidebb érvényességű megállapodásokat kötnek majd a közvetítésekről a tévétársaságokkal.

  • Megosztom