Mobilon követhető a különleges tehetségkutató

Virtuózok címmel indult az M1-en a világ első televíziós komolyzenei tehetségkutató műsora, amelyre csaknem kétezer ifjú muzsikus és énekes jelentkezett az egész országból.

A show-műsor egyik különlegessége, hogy saját applikációval kapcsolja be a nézőt a verseny folyamába. Az iOS és Android rendszeren futó mobilapplikáción a néző a versenyzőkről, a zsűriről, a műsorvezetőkről naponta kap izgalmas cikkeket, videós tartalmakat és fotókat, valamint a műsor készítői néhány kulisszatitkot is elárulnak.

A Virtuózok középdöntőjétől kezdve az applikáció élőben mutatja, hogy ki játszik éppen az adásban. A néző amellett, hogy élőben véleményezheti a produkciót, szavazhat is arról, hogy ki legyen a közönség kedvence. Ez az első olyan alkalmazás Magyarországon, ahol egy televíziós műsort élőben követhet a néző az okostelefonján, ahol rengeteg extra tartalmat, információt kap adás közben és az adások között is. A felületen bármikor visszakereshetők a produkciók, teljes, vágatlan előadásokat nézhet meg bárki bármikor, a tévéadástól függetlenül is.

A műsor során a komolyzenei tehetségeket szigorú szakmai zsűri juttatja tovább, de a fináléban már csak a nézők szavazhatnak a mobilalkalmazáson keresztül. A Virtuózok elővágató adásaiban korcsoportonként hallgatják meg a jelentkezőket, majd a szakmai zsűri döntése alapján minden korcsoportból kilenc versenyző jut tovább a középdöntőbe. Onnan korcsoportonként három-három muzsikus jut tovább a döntőbe, ahol a zsűri minden életkorból egy-egy győztest választ. Az ezt követő fináléban a három korcsoportgyőztes lép színpadra, már csak a közönség kegyeiért versengve.

A decemberben záruló műsor három korcsoportnyertese saját lemezfelvételt és amerikai fellépést nyer. A fináléban legjobbnak választott abszolút fődíjas az amerikai koncerten és a lemezszerződésen túl 12 millió forintot, azaz havi 1 millió forintot nyer, amit zenei karrierjére fordíthat.


Tags: ,

  • Megosztom