Mobilforradalom jön az e-kereskedelemben

Néhány éven belül mobileszközökön zajlik majd az online kiskereskedelem több mint fele egy friss felmérés szerint. Az Euromonitor előrejelzése szerint a webáruházak adják 2021-re a teljes kiskereskedelmi forgalom 13 százalékát.

 

Az Euromonitor International előrejelzése szerint 2012-re a teljes online kiskereskedelem 55 százalékát adják a mobileszközök segítségével megvalósult tranzakciók. A kutatócég előrejelzése szerint a netes vásárlás népszerűsége tovább nő a következő években, és részesedése a teljes globális kiskereskedelemben eléri a 13 százalékot.

 

Az elemzés szerint a fogyasztók egyre több csatornán élnek majd az online vásárlás kínálta lehetőséggel, így a kereskedőknek is többcsatornás marketing modellre kell áttérniük, hogy elérjék a jövőbeli vevőiket.

 

A mobileszközök növekvő szerepe itthon is tapasztalható. A múlt pénteki Black Friday akció során délelőtt például a látogatások több mint fele mobiltelefonról vagy táblagépről érkezett az eMAG webáruházban. A kedvezményes nap egyébként óriási forgalmat hozott a hazai e-kereskedelmi szolgáltatás számára, több mint 5,3 milliárd forintot költöttek el a webáruházban a fogyasztók, míg egy évvel korábban még csak 3,25 milliárd forint volt ez az érték. Az akció során 2,1 millió látogatásnál is többet regisztráltak az eMAG online boltjában.

  • Megosztom