Mindenkit vert a Barátok közt

Az RTL-es szappanopera a hét legnézettebb műsora volt és a csatorna esti hírműsora is magához tért. A TV2-n elindult az Édes Élet Holiday, de még van hová javulnia.

Behúzta a múlt hetet az RTL Klub. A 18-49 évesek körében és főműsoridőben 16,6 százalékos közönségarányt értek el, ez gyakorlatilag megegyezik a korábbi hetük teljesítményével. Ezzel párhuzamosan a TV2 9,2 százalékos heti share-t produkált, ami 0,5 százalékponttal alacsonyabb a korábbi eredményüknél. Az elmúlt héten minden estét sikerült megnyernie az RTL Klubnak.

A mögöttünk álló héten pusztán az jelentett újdonságot, hogy a TV2 főműsoridőben elindította az Édes Élet Holiday című konstruált trash reailtyjét. Korábban az Édes Élet elég szép nézettséget ért el a SuperTV2-n, így benne volt a pakliban, hogy a főcsatornán is aratnak. A műsor első hete azonban nem volt túl erős, átlagosan 8,5 százalékos közönségarányt értek el. Ez alacsonyabb a TV2 főműsoridős csatornaátlagánál.

A korábbi két hétben az esti Tények eléggé felzárkózott az RTL Híradóra. Ez a trend egyelőre megszakadt, hiszen amíg az RTL-es hírműsor heti átlagban 18,5 százalékot produkált, addig a Tények 15,9 százalékot. Azaz ismét van egy bő 2,5 százalékpontos differencia a két 18 órakor kezdődő hírműsor között.

A 18-49 évesek körében a múlt hét legnézettebb műsora a Barátok közt keddi epizódja volt, amire a kereskedelmi célcsoportból 296 ezren voltak kíváncsiak. (Második helyen a vasárnapi Forma-1-es futam végzett. A köztévés nézettségi toplistáról ide kattintva találja a cikkünket). A legsikeresebb TV2-s műsor a Jégkorszak 3. volt a maga 162 ezer nézőjével.

A teljes lakosság körében is a Barátok közté az első hely, azzal a különbséggel, hogy a sorozat csütörtök esti epizódja hozta a legtöbb, 861 ezer nézőt – ez volt a szappanopera 8000. adása. A teljes lakosság esetén a TV2 legnézettebb műsorának a keddi Tények bizonyult, amit 574 ezren kísértek figyelemmel.

A tíz legnézettebb műsor a 18-49 éveseknél:
hetitop29het1849

A tíz legnézettebb műsor a teljes lakosságnál:
hetitop29hetteljes

Heszler Róbert

Adatok forrása: RTL / Nielsen Közönségmérés
Megjegyzés: amennyiben külön nem jelezzük, akkor az adatok a 18-49 évesekre vonatkoznak és magukban foglalják az időeltolásos tévézést. Főműsoridő alatt a 19:00 és a 23:00 közötti időszakot értjük. A top 10-es táblázatokban a műsorok legnézettebb heti epizódjai szerepelnek.

  • Megosztom