A rovat megjelenését a szerencsejáték Zrt támogatta.

Mindenhol sportparkot építenének

Óriási az érdeklődés a kültéri sportparképítési program iránt, több mint 500 kérelem érkezett eddig a helyi önkormányzatoktól, a határidő augusztus 15..

 

A támogatási kérelmeket a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-hez kell beadni, azokat egy előkészítő bizottság véleményezi, majd a nemzeti fejlesztési miniszter dönt a támogatásról, várhatóan októberben. A kivitelezés így az év végén, jövő év elején indulhat meg – írja beszámolójában az MTI. A program keretösszege 2016-ra 1,5 milliárd forint, jövőre 5,5 milliárd forint áll rendelkezésre. Az önkormányzatok nem pénzt kapnak, hanem megépítik számukra a sportparkot, amihez külön futókört is igényelhetnek.

 

Az önkormányzatnak biztosítania kell a kivitelezésre alkalmas ingatlant, a sportpark esetében nem kell önrész, a futókörnél azonban 50 százalékos önkormányzati önrész szükséges. A park fenntartója öt évig az önkormányzat lesz. A sportparkokat építő kivitelezők kiválasztása közbeszerzési eljárásban történik, ami még folyamatban van; egy vagy több ajánlattevőt fognak kiválasztani.

  • Megosztom