Milliárdos üzlet a Szerencsejáték Zrt.-nél

Több mint másfél milliárd forint keretösszegű megállapodást kötött az állami szerencsejáték vállalat és a Hung-Ister Zrt.

Nagy összegű szerződést kötött a Szerencsejáték Zrt. régi partnerével, a Hung-Ister Filmprodukció Zrt.-vel az év végén – olvasható a Népszabadságban. A szerencsejáték vállalat közlése szerint novemberben kötött megállapodás „reklámok gyártására és azok közzétételére” vonatkozik. A fellelhető adatok alapján a szerződés 2013 egészére szól, nettó összege pedig 1,645 milliárd forintot tesz ki.

Az Átlatszó.hu által korábban közzé tett szerződések értelmében a Szerencsejáték Zrt. megbízása alapján a Hung-Ister készítette eddig is a sorsolási műsorok adásait a köztévének és a kereskedelmi tévéknek. A Szerencsejáték Zrt. azt közölte a Népszabadsággal, hogy a mostani megállapodás a régi sorsolási műsorok gyártására szóló szerződés meghosszabbítása, módosítása.

A Hung-Ister a Nemzet-csoporthoz – Magyar Nemzet, Hír TV, Hung-Ister, B-Reklám Kft., Mahir Zrt. – kapcsolódik, amely Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozik. A Hung-Ister az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint a B-Reklám Kft. tulajdonában van, amelynek tulajdonosa Simicska Lajos és a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. A Hung-Ister gyártja például a Magyarország, szeretlek! című showt, amelyből a Népszabadság szerint éves szinten egymilliárd forint körüli bevétele származik.

A Szerencsejáték Zrt.-nél azt közölték, hogy a Hung-Istert pályázat útján választották ki. A nyertes céggel történő szerződéskötésre a tulajdonos, Magyar Nemzeti Vagyonkezelő döntését követően került sor. Korábban a kampányokon egy-egy ügynökség dolgozott, jelenleg a Hung-Ister végzi a kreatív tervezési feladatok nagy részét. Ennek az az oka, hogy az egységes vizuális és tartalmi arculat azzal biztosítható a leginkább, ha egyetlen ügynökség kezében összpontosul a tervezés.

Emellett más kreatív ügynökségekkel is dolgoznak egy-egy kiemelt kampányon. Tavaly és tavalyelőtt többek között a Carbon Group Kft.-vel, a Kiosk Kft.-vel és a Karmamédia Kft.-vel volt megállapodása a vállalatnak.

  • Megosztom