Milliárdos lett az új Star Wars film

Átlépte az egymilliárd dolláros bevételi határt az új Star Wars film, ehhez kevesebb mint másfél hónapra volt szüksége. Ez azt is jelenti, hogy a Disney stúdió négy olyan produkciót mutatott be tavaly, amely milliárdos bevételt hozott a cégnek.

 

A Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet a hétvégén átlépte az egymilliárd dolláros határt a Disney filmstúdió közlése szerint. A sorozattól különálló Star Wars-filmként született alkotás mozis forgalmazása 39. napján érte el az egymilliárd dolláros küszöböt. A Gareth Edwards rendezésében készült sci-fi Észak-Amerikában 512,2 millió dollárt (148 milliárd forintot), a többi piacon pedig összesen 499,1 millió dollárt (144,2 milliárd forintot) keresett eddig a jegybevételekből – írja az MTI.

 

A Disney filmstúdiónak ezzel már négy 2016-ban bemutatott produkciója került be a milliárdos klubba: az Amerika Kapitány: Polgárháború 1,153 milliárd dollárral, a Szenilla nyomában 1,028 milliárd dollárral, a Zootopolis – Állati nagy balhé 1,024 millió dollárral, és a hétvégén a Zsivány Egyes 1,011 milliárd dollárral.

 

A 2015-ben bemutatott Star Wars – Az ébredő Erő című filmre, az űrsaga VII. epizódjára viszont világszerte 2,068 milliárd dollárért váltottak jegyet a nézők. A Disney illetékesei szerint nem valószínű, hogy a Zsivány Egyes el tudná érni ezt az eredményt.

  • Megosztom