Milliárdokat költenek mobilon

Az idén 6,7 milliárd dollárért vásárolnak majd mobilkészülékeik segítségével az amerikaiak, ez 91 százalékos növekedést jelent a múlt évhez képest. Bár a teljes e-kereskedelemben még mindig alacsony a mobil szegmens részesedése, az okostelefonok térhódításának köszönhetően a helyzet gyorsan változik.

Az eMarketer piackutató előrejelzése szerint az idei 6,7 milliárd dollár után jövőre már 11,6 milliárd dollárért vásárolnak majd mobiltelefonon keresztül az amerikaiak, ami további 73,1 százalékos növekedést jelent. A bővülés ütemes később mérséklődik, de 2015-re már elérheti a 31 milliárd dollárt az amerikai mobil-kereskedelmi piac. A mobilos vásárlások terjedése jótékonyan hat az e-kereskedelem egészére – mutatott rá Jeffrey Grau, az eMarketer vezető elemzője.

 

A társaság előrejelzése alapján az idén a 14 évesnél idősebb amerikaiak közül 26,8 millióan vásárolnak majd legalább egyszer mobilkészülékük segítségével. Jövőre ez a szám a cég várakozásai szerint eléri a 37,5 milliót. A túlnyomó többségük okostelefon tulajdonos lesz, a 2012-ben mobilról vásárolók 97 százaléka használ majd ilyen típusú készüléket.

 

Ha termékek kereséséről van szó még népszerűbb lesz a mobilplatform, az eMarketer számításai szerint jövőre 72,8 millió mobilhasználó kutat majd különböző árucikkek után készüléke segítségével.

  • Megosztom