Eladják-e a PLT-t is a németek?

A héten robbant a hír, hogy eladná az évek óta veszteségekkel küzdő HVG Kiadó Zrt.-ben meglévő tulajdonrészét a német Funke csoport. Mivel a HVG-n kívül a Funke érdekelt a Pannon Lapok Társaságában (PLT) is, így aztán az mmonline.hu megkereste Szabó Miklóst, a PLT ügyvezetésének elnökét, ők mire számítanak most. Szabó Miklós az mmonline.hu-nak azt mondta, hogy a HVG várható eladása nem érinti őket, és mivel ők nyereségesen működnek, így a Funke elégedett a PLT teljesítményével.

Ahogy arról beszámoltunk, a Funke eladná a HVG-t. Fennáll annak lehetősége is, hogy a Pannon Lapok Társasága (PLT) is ezzel párhuzamosan vagy a későbbiekben eladósorba kerüljön? – kérdeztük elsőként Szabó Miklóstól, aki azt mondta, a Funke HVG Kiadóval kapcsolatos terveinek semmiféle kihatása nincs a Pannon Lapok Társaságára. “A Funke a PLT fejlődésével valamint a menedzsment és az alkalmazottak teljesítményével maximálisan elégedett; a cég – különösen az elmúlt két évben meglépett üzleti, szervezeti döntéseinek, fejlesztéseinek köszönhetően – szakmailag sikeresen és folyamatosan növekvő nyereséggel működik. A Funke portfóliója igen értékes elemének tartja a magyarországi piacon példányszáma alapján legnagyobb regionális lapkiadót”.

Szabó Miklós hozzátette: ismert, hogy az Európa legnagyobb regionális médiavállalkozásai közé sorolható Funke közel 1 milliárd eurós befektetéssel megvásárolta Németországban az Axel Springer Kiadó regionális lapjait valamint női és tévémagazinjait. Egy ilyen volumenű változás természetes következménye, hogy a médiacsoport felülvizsgálja teljes portfólióját az üzleti célok tekintetében, és ennek részeként azt is megvizsgálja, hogy milyen stratégiai szerepet kaphat a Pannon Lapok Társasága – mondta a vezető.

Trendforduló van, mennek felfelé

Szabó Miklóst egyébként arról is kérdeztük, hogy milyen üzleti évre számítanak 2014-ben a féléves adatok alapján. “Az idei évünk is markánsan jobbnak mutatkozik, mint a már egyébként kifejezetten jó 2013 azonos időszaka, így a már említett töretlen eredménybeli és a főbb mutatószámokat illető fejlődés tovább tart. Most úgy tűnik, rekordévünk lesz minden tekintetben, tehát nem szakad meg a folyamatos eredménynövekedés 2012-ben elkezdődött szép hagyománya. A legfontosabb újdonság, hogy szignifikánsan megfordulni látszik az évek óta lefelé mutató trend a hirdetésértékesítésben is. A példányszámaink továbbra is stabilak-növekvőek, online látogatottságunk folyamatosan nő” – reagálta Szabó.

A Pannon Lapok Társasága a kiadója több megyei lapnak, például övék a Fejér Megyei Hírlap, a Veszprémi Napló, a Vas Népe, a Zalai Hírlap, valamint az ország egyetlen városi napilapja, a Dunaújvárosi Hírlap.

  • Megosztom