Messi vezet a sportolók között

Több mint 120 millió dollárt keresett az elmúlt egy évben Lionel Messi, az FC Barcelona argentin labdarúgója, ezzel ő lett a legjobban kereső sportoló az amerikai Forbes magazin rangsora szerint.

A lap összeállítása szerint a csatár tavaly június 1. óta bruttó 127 millió dollárt keresett, ennyi a klubtól kapott fizetésének és az egyéni támogatói bevételeinek összege. Messit a Juventus portugál csatára, Cristiano Ronaldo 109 millióval és a Paris Saint-Germain brazil támadója, Neymar 105 millióval követi – írja beszámolójában az MTI.

A Forbes 1990 óta készíti el a legjobban kereső sportolók éves listáját, és az idei az első alkalom, amikor a képzeletbeli dobogó mindhárom fokán labdarúgó áll.

Messi csupán a negyedik listavezető az elmúlt 19 évben, ugyanis az előző 18 esztendőben csak az amerikai golfozó Tiger Woods (12-szer), honfitársa, a profi ökölvívó Floyd Mayweather (4), valamint Cristiano Ronaldo (2) állt a kereseti rangsor élén.

A legjobban fizetett száz sportoló az elmúlt egy évben összesen négymilliárd dollárt keresett, ez öt százalékkal több, mint az előző esztendőben. A listán tíz sportág képviselői szerepelnek 25 országból, a kosárlabdázók 35, az amerikaiak pedig 62 fővel a legdominánsabbak. A rangsorba mindössze egyetlen nő, a teniszező Serena Williams került be, aki 29,2 millió dollárral a 63. helyen szerepel.

A top100-as lista élmezőnye:

1. Lionel Messi (argentin, labdarúgás) 127 millió dollár

2. Cristiano Ronaldo (portugál, labdarúgás) 109 millió

3. Neymar (brazil, labdarúgás) 105 millió

4. Saúl Canelo Álvarez (mexikói, ökölvívás) 94 millió

5. Roger Federer (svájci, tenisz) 93,4 millió

6. Russell Wilson (amerikai, amerikaifutball) 89,5 millió

7. Aaron Rodgers (amerikai, amerikaifutball) 89,3 millió

8. LeBron James (amerikai, kosárlabda) 89 millió

9. Stephen Curry (amerikai, kosárlabda) 79,8 millió

10. Kevin Durant (amerikai, kosárlabda) 65,4 millió

  • Megosztom