Mesés segítség a rászoruló gyermekeknek

Küldj egy mesét! néven új jótékonysági kezdeményezés indult, melynek keretében a nehéz sorsú gyermekeknek lehet mesekönyvet küldeni. Bár az akció karácsony előtt rajtolt, egész évben várják majd a felajánlásokat.

 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint Magyarországon 10-ből 4 gyermek él szegénységben. A Budapest Intézet felmérése pedig arra mutatott rá, hogy 130 ezer gyermek küzd az állandó nélkülözéssel, míg 50 ezren a mindennapi éhezéssel. Sokan igyekeznek segíteni rajtuk, számos akció indult az elmúlt években, amelyek keretében a mindennapi élethez szükséges adományokat lehet felajánlani. A decemberben indult Küldj egy mesét! kezdeményezés pedig megteremti a lehetőségét annak, hogy a mesék segítségével tegyék könnyebbé a nehéz sorsú gyermekek mindennapjait az adományozók.

 

„Sokan és sokféleképpen próbálnak segíteni a nélkülözőkön, mi a mesék erejével szeretnénk mosolyt varázsolni a kicsik arcára. Ha végleg nem is törölhetjük le a könnyeiket, talán néhány percre elrepíthetjük őket a mesék birodalmába, hogy kiszakadhassanak a valóságból, és azzá válhassanak, amivé csak szeretnének. A gyermekek egészséges fejlődéséhez bizonyítottan kellenek a mesék, ezek segítségével élhetik meg azokat a kis csodákat, amikre szükségük van. Íróként ezért gondoltam úgy, hogy ebből az irányból próbálok meg segíteni. Hiszek a mesék erejében” – mondta el a kezdeményezés ötletgazdája, Kalocsai Magdolna.

 

A Küldj egy mesét! program keretében a feleslegessé mesekönyvek kelhetnek új életre és okozhatnak ismét örömöt a gyermekeknek. A felajánlott könyveket postafiókba lehet küldeni, az adományok eljuttatásáról bővebb információt a „Küldj egy mesét” Facebook oldalon találhatnak az érdeklődők.

 

„Bár karácsony előtt indult el a Küldj egy mesét!, hosszú távra tervezem a programot, így egész évben várom a felajánlásokat, amelyeket civil szervezetekkel, az önkormányzatok munkatársaival, illetve a védőnői szolgálatokkal egyeztetve juttatunk majd el a leginkább rászorulóknak” – tette hozzá Kalocsai Magdolna.

 

Facebook oldal: https://www.facebook.com/kuldjegymeset

  • Megosztom