Mesés akcióban a Telekom

Lezárult a Magyar Telekom meseíró pályázata, amelyre három korcsoportban nevezhettek a gyerekek. A győztes pályaművek e-könyv formában májustól lesznek elérhetők a tvgo.hu oldalon, valamint valamennyi okoseszközön.

A mesék évszázadok óta összekapcsolják a generációkat. Legyenek azok valós vagy kitalált történetek, szerepeljenek bennük természetfeletti lények, vagy mindennapjaink ismerős alakjai, folytonos kapcsolódási pontot jelentenek a családok számára. A mesék által a fiatalabbak tanulhatnak, fejlődhetnek és alternatív módon ismerkedhetnek meg a nagyvilág történéseivel.

A Magyar Telekom – erősítve és modern köntösbe öltöztetve ezt a tradíciót – Erdei házikó néven hirdetett meseíró pályázatot. A résztvevő, 6-12 éves gyerekeknek kimondottan erre a célra rajzolt erdei házikó grafikákkal és állatfigurák segítségével kellett mesét írniuk.

A felhívásra 340 alkotás érkezett, amelyek közül korcsoportonként 7-7 pályaművet választott ki a zsűri: Vásárhelyi Kriszta gyermekpszichológus, Gryllus Dániel zeneszerző és Jenkovszky Iván grafikusművész.

A győztes pályamunkák májusban jelennek meg egy e-könyvben, amit a www.tvgo.hu oldalon lehet majd elérni, valamennyi okoseszközön.

A nyertes történetek szerzői a következők:

Ágoston Dóra Éva

Dombi Regina

Szász Dominik

Farkas Szebasztián

Kóté Jázmin

Putnik Zsófia

Jenei Dalma Jázmin

Sajtos Petra

Czifra Benedek

Beke Tamás

Szász Izabella

Mészáros Sára

Liszi Katica

Scheiber Csenge

Bereczki Dóra

Atesán Axel Arnold

Fritsi Bertalan

Tóth Antónia

Jónás Milán

Nagy Liliána Zita

Ohnsorge Liza

A díjátadó ünnepséget március 29-én a Magyar Telekom Székházában tartották, ahonnan a 19 résztvevő díjazott oklevéllel és Telekomos ajándékcsomaggal, a kategóriák első helyezettjei pedig ezen felül egy MyKi okosórával térhettek haza.

A Telekom, Magyarország egyik vezető telekommunikációs cégeként komolyan veszi a digitális felelősséget. Mostani programja a szórakozás és a tanulás egybegyúrásával egyszerre okította a legfiatalabbakat és családjukat az online tér okos használatára, illetve terelte az online téren kívüli szórakozás irányába. Hogy mindig kapcsolatban maradhasson a család, akkor is, amikor a közös mesélés véget ér!

A fotót Kaiser Erika készítette.

  • Megosztom