Mercedes-rekord a Vaterán

A legelső Magyarországon gyártott Mercedes 8,5 millió forinton áll a Vatera aukciós portálon. A végleges vételárat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kapja.

Közel 25 ezer felhasználó érdeklődött a Vaterán az első, Magyarországon gyártott Mercedes-Benz B osztályú személyautóra, amelyre eddig 194 licit érkezett be, és az eddig beérkezett 8,5 millió forintos ajánlat a legmagasabb, amelyet eddig a magyar gyártású autóra tettek, és a legnagyobb pénzösszegű jótékonysági akció, amelyet valaha a Vatera kezdeményezett.

 

A korábbi csúcstartó a 2010 nyarán megrendezett Jéggel a víz ellen árveréssorozat volt, amikor jégkorong-relikviákból több mint 2,5 millió forint folyt be az akkori árvízi mentésben résztvevő szendrődi tűzoltóknak.

 

A most futó aukció a Daimler AG MobileKids nevű közlekedésbiztonsági program bevezetésének része, a jótékonykodók a luxusautóból befolyó összeget a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak ajánlották fel. Érdekesség, hogy a kategória egyes, hasonló állapotban lévő darabjaihoz Magyarországon a licitáláson eddig elért összegnél alacsonyabb ár ellenében is hozzá lehet jutni – írta az itbusiness.hu.

 

A kampányt a Republic Group dolgozta ki. Az ügynökség 2011. októbere óta felelős a Mercedes-Benz Magyarország Kft. teljes körű kommunikációs tevékenységéért.

 

 

  • Megosztom