Megverték az M1 hírolvasóját

Mielőtt csúnyán megverték, megkérdezték tőle, hogy ő mondja-e a híreket a közmédiában. Állapota miatt Borsa Miklós egy ideig nem tudja vezetni a hírcsatorna műsorát, otthonában gyógyul. A MEÚOSZ szolidaritását fejezte ki a történtek miatt a műsorvezetővel.

A munkája miatt megtámadták és bántalmazták az M1 egyik műsorvezetőjét – közölte az MTI az M1 aktuális csatornán kedden délelőtt elhangzottak alapján.

A tájékoztatás szerint Borsa Miklóst Balatonfüreden támadták meg, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap későbbi alapján még szombaton. A hírolvasótól először azt kérdezték, ő mondja-e a híreket, majd rárontottak és ütötték, közben azt ordították neki: “most hazudj!”.
A műsorvezető – mint mondták – a történtekhez képest jól van, de nincs olyan állapotban, hogy műsort tudjon vezetni, jelenleg otthonában gyógyul.

“Megdöbbenéssel fogadtuk a hírt, hogy a munkánk miatt fizikai bántalmazás érhet bennünket, de természetesen az M1 valamennyi munkatársa a történtek ellenére is tovább végzi feladatát” – hangsúlyozták a közmédia hírcsatornáján.

Szolidarítanak a megvert közmédiással

A Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége (MEÚSZ) tiltakozik az ellen, hogy a közszolgálati média munkatársát, Borsa Miklóst fizikai bántalmazás érte munkája miatt.

A MEÚSZ kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a szólásszabadság lehetőséget ad arra, hogy akár az újságíró munkáját is kritika érje, de semmi sem magyarázza az erőszakot.
A MEÚSZ elutasít mindenfajta erőszakos megnyilvánulást, amit újságírók ellen követnek el – szögezte le a szervezet, amely egyúttal felkérte a magyarországi médiában dolgozó kollégákat, a magyar és nemzetközi újságíró-szervezeteket, csatlakozzanak tiltakozásukhoz, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset.

  • Megosztom