Megvannak a leginnovatívabb cégek

Nyilvánosságra hozta a leginnovatívabb vállalatok idei listáját a Fast Company üzleti és technológiai magazin, az élen a BuzzFeed végzett, megelőzve a Facebookot. Az élmezőnyben ott vannak a legismertebb technológiai cégek, de egy gyógyszertár hálózatot működtető amerikai vállalkozás, egy, az afro-amerikaiak jogaiért kiálló szervezet és a Taco Bell étteremlánc is bekerült az elitbe.

 

Az online újságírást alapjaiban felforgató, az egész médiára komoly hatással lévő BuzzFeed lett a Fast Company magazin idei listáján a leginnovatívabb vállalat. A cég a Facebookot előzte meg, míg a harmadik helyet a CVS Health nevű egészségügyi területen tevékenykedő vállalkozás szerezte meg.

 

A Top10-ben egyébként hatalmas többségben vannak az ismert webes és technológiai cégek. Így például a 6. Amazon, a 7. Apple és a 8. Alphabet (a Google anyavállalata). De az egyes iparágakat alapjaiban felforgató társaságok is bekerültek az élmezőnybe, az Uber például a negyedik lett, míg a videós tartalomfogyasztást átalakító Netflix az ötödik leginnovatívabb cégnek bizonyult.

 

Bár napjainkban az élet szinte minden területén kezdenek meghatározó szerepet játszani a mobiltelefonok, meglepően kevés gyártó jelent meg a Fast Company listáján. A már említett Apple mellett a Huawei került még fel a rangsorba, a 13. helyen. A kínai cég munkatársainak 45 százaléka foglalkozik kutatás-fejlesztéssel, éves bevételük 11-13 százalékát fordítják erre a célra.

  • Megosztom