Megvan az új Mediaworks-vezér

Villámgyorsan megtalálták a napokban távozó Mihók Attila utódját. A mai bejelentés szerint Rónai Balázs látja el 2015. június 1-jétől a Mediaworks Hungary Zrt. vezérigazgatói feladatait. A szakember a cég tulajdonosának – a Vienna Capital Partners (VCP) – felkérésére érkezett Magyarország egyik legnagyobb médiavállalatának élére.

A közgazdász-mérnök végzettségű Rónai Balázzsal közel 25 éves médiapiaci tapasztalatot igazolt le a Mediaworks. A szakember 2013-ig, hat éven keresztül volt a Napi Gazdaság Kiadó vezetője, 15 évig a www.Napi.hu Online Kft. ügyvezető igazgatója és a Napi.hu főszerkesztője.

Rónai Balázs a kiadóvállalat vezérigazgatói posztján kívül a Mediaworks leányvállalatainak vezető tisztségviselője is lesz.

„Nagy örömömre szolgál, hogy Rónai Balázst köszönthetem a vezérigazgatói székben. A Mediaworks piaci pozíciójának és jövöjének megerősítését várom tőle” – mondta el Heinrich Pecina, a tulajdonos VCP alapító partnere és a Mediaworks Felügyelőbizottságának elnöke.

A Marketing&Media legbefolyásosabb médiavezetők listáján idén a 6. helyen szereplő Mihók Attila váratlan, május 26-án bejelentett távozása után néhány napig Katona Viktor vezette a céget megbízott vezetőként. Ezzel kapcsolatban a médiacég most azt jelezte, hogy Katona Viktor tölti be továbbra is a Mediaworks pénzügyi igazgatói posztját, valamint Kálman Erika az igazgatóság tagjaként dolgozik a társaságnál.

A Mediaworks Hungary Zrt. több mint 15 milliárdos tervezett éves forgalmával, 700 munkavállalójával, több mint hatvan médiamárkával, többek között a Népszabadsággal, a Nemzeti Sporttal, a Világgazdasággal, nyolc regionális napilappal, női és gasztromagazin portfólióval, digitális média termékekkel, Magyarország meghatározó lapkiadó csoportja.

  • Megosztom