Megvan a magyar RTL új vezére!

Vidus Gabriella lett az RTL Magyarország új vezérigazgatója. Kolosi Péter programigazgató, akit ugyancsak esélyesnek tartottak a pozícióra, programigazgató vezérigazgató-helyettesként folytatja munkáját. Andreas Rudas továbbra is az RTL Magyarország Felügyelő Bizottságának elnöke marad – jelentette be a tulajdonos RTL Europe.

Az RTL Group, Európa vezető szórakoztató hálózata a mai nappal Vidus Gabriellát nevezte ki az RTL Magyarország új vezérigazgatójává, Kolosi Pétert pedig a társaság vezérigazgató-helyettesévé, aki egyúttal programigazgatóként továbbra is felel a zászlóshajóként működő RTL Klub és a hét kábelcsatorna műsoraiért. Bejelentették továbbá, hogy Andreas Rudas, az RTL Group közép- és kelet-európai régióért felelős alelnöke, aki 2015 márciusában ideiglenes vezérigazgatóként vette át az RTL Magyarország vezetését, továbbra is a társaság Felügyelő Bizottságának elnöke marad.

“Vidus Gabriellának kulcsszerepe volt abban, hogy csatornacsaládunk egyértelműen a magyar reklámpiac vezetője lett, és hogy az R-Time kereskedőház hatékony, valamint rugalmas szolgáltatóvá válhatott. Átfogó ismeretekkel rendelkezik az RTL Group-ról, ismeri vezetési kultúránkat és a nemzetközi televíziós ipart. Víziója és dinamikus vezetői egyénisége új fejezetet nyit majd az RTL Magyarország sikersztorijában. Gratulálok Kolosi Péternek vezérigazgató-helyettessé való kinevezése alkalmából. Programming ismeretei és az új trendekre való nyitottsága tették lehetővé, hogy nézőközönségünk folyamatosan növekedjen, és egy erős, rendkívül kiegyensúlyozott csatornacsaládot tudjunk felépíteni. Nagyon örülök, hogy a helyi vezetőség tagjai közül egy ilyen fiatal és dinamikus vezetői párost tudtunk kinevezni” – mondta Andreas Rudas.

vidus_gabriella_uj

Vidus Gabriella feladata 2008 óta az RTL Magyarország és az R-Time által képviselt külső csatornák reklámstratégiájának kialakítása és megvalósítása volt. Pályafutását ügyfélkapcsolati menedzserként kezdte a TV2/MTM-SBS társaságnál 1997-ben, majd 2000-ben csatlakozott az RTL Klubhoz, ahol 2002-től értékesítési vezetőként dolgozott. Az R-Time 2004-es megalakítása óta az ő feladatkörébe tartozott az értékesítési csapat vezetése és a főbb partnerekkel, így pl. az AXN és a Discovery Channel társaságokkal való kapcsolattartás is.

Vidus Gabriellával kapcsolatban fontos még kiemelni, hogy ő volt az első, aki a Marketing&Media TOP50, a legbefolyásosabb emberek a magyar médiaiparban lista rangos első helyén végzett a nők közül, azok után, hogy elődje, Dirk Gerkens hétszer végzett az élen. Továbbá Vidus Gabriellát évek óta beválasztotta lapunk a média és marketingiparban dolgozó legmeghatározóbb nők listájába is.

kolosipeter

Kolosi Péter 1994-ben kezdte pályáját a Magyar Televíziónál, ahol kezdetben riporter, majd vezető szerkesztő, később műsorvezető lett. Az RTL Klub megalakulása – 1997 szeptembere – óta dolgozik a csatornánál, kezdetben a Fókusz főszerkesztőjeként és műsorvezetőjeként. 2001 júliusában lett az RTL Klub programigazgatója. Az RTL Magyarország PR- és kommunikációs tevékenységét is ő felügyeli, valamint 2013 óta az RTL Horvátország Felügyelő Bizottságának tagja.


A reklámadó ügyében a kormánnyal összetűzésbe kerülő Dirk Gerkens vezérigazgatót idén márciusban váltották le az RTL Magyarország éléről.

  • Megosztom