Megvan a legjobb családbarát középvállalat

Harmadik alkalommal adta át a Családbarát Vállalat díjakat a Dr. Kopp Mária által alapított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A kis- közép- és nagyvállalati kategóriákban kiosztott díjak közül a középvállalatok körében első helyen a BDO Magyarországot díjazták.

 

A BDO Magyarország évek óta aktívan dolgozik azon, hogy munkatársai minél hatékonyabban össze tudják egyeztetni munkahelyi feladataik elvégzését a gyermekvállalással kapcsolatos magánéleti teendőikkel. A különféle munkaidő-kedvezmények (pl. nyári munkarend, plusz szabadság) és atipikus (pl. részmunkaidős munkavégzés, távmunka, rugalmas munkaidő) munkavégzési formák biztosítása mellett 2013 végén családi napközit és játszóteret alakított ki kőbányai irodaházában. A jelenleg hét, 6 hónap és 3 év közötti életkorú gyermekek ellátását biztosító intézmény kapacitásai a munkatársak igényeinek megfelelően a jövőben tovább bővíthetők.

 

A társaság emellett igyekszik odafigyelni a munkatársak nagyobb korú gyermekeire is: minden húsvétkor és karácsonykor vállalati rendezvényeket szervez. A munkatársak megfelelő egészségügyi állapotát az irodaházon belül ingyenesen igénybe vehető több mint 200nm-es fitnesz- és szabadidő helyiséggel igyekszik elősegíteni, társadalmi szinten pedig rászoruló gyermekek támogatásával és véradások szervezésével veszi ki részét további családok támogatásából.

 

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom abban kíván szerepet vállalni, hogy a kívánt, tervezett gyerekek megszülethessenek Magyarországon. Családbarát Vállalat elnevezésű díját azok a cégek nyerhetik el, amelyek vállalják, hogy “házon belül” is elősegítik a családbarát szemlélet kialakítását, a munka és a magánélet összegegyeztetését. Idén a nagyvállalatok közül a K@H Bank Zrt., a középvállalatok közül a BDO Magyarország, míg a kisvállalatok közül Sonrisa Informatikai Kft. végeztek az első helyen.

 

 

  • Megosztom