Megvan az Év Irodája

Az Év Irodája versenyen az ACG kommunikációs ügynökség új székháza elnyerte a fődíjat, ezzel az Év Irodája lett Magyarországon. A belsőépítészeti megmérettetés az egyik legnívósabb hazai verseny, ami azokat az irodákat díjazza, amelyek képesek transzparens módon maradandó és követendő értéket teremteni.

„Farkas Anett belsőépítésszel és az ARCH-STUDIO lelkes csapatával egy modern, integrált működésre alkalmas, inspiráló teret szerettünk volna létrehozni, ahol a különböző divíziók egymáshoz közel, mégis nyugodt körülmények között tudnak dolgozni” – mondta Blaskó Nikolett, az ACG ügyvezetője.

Az irodának otthont adó Pálffy telep az elmúlt közel másfél évszázad alatt működött villamos főműhelyként, lóvasúti kocsiszínként, áramfejlesztő telepként, villamos kocsiszínként, trolibusz főműhelyként és áramátalakítóként egyaránt. 2002-ben a falak részbeni megtartásával egy irodakomplexumot építettek a helyére, de mielőtt az ügynökség a belsőépítész csapattal kiegészülve rátalált, már több mint 5 éve állt üresen. Az enteriőr teljes átalakításakor nagyon fontos volt, hogy a régi ipari épület formavilágát és jellegzetességeit megőrizzék: az eredeti rácsos szerkezet megtartása és fókuszba állítása mellett a fal- és padlóburkolatokat, az egyedi bútorokat és grafikák megjelenését is az eredeti épület geometrikus alakzatai határozták meg.

„Már akkor feltettük magunknak a kérdést, hogy vezető pozícióban lévő kommunikációs ügynökségként hogyan tudjuk támogatni a kortárs képzőművészetet, amikor először felmerült bennünk az új iroda gondolata. Büszke vagyok, hogy olyan teret tudtunk létrehozni az egykori villamos remíz helyén, ahol kortárs képzőművészek, designerek, fiatal belsőépítészek bonthattak szárnyat és mutathatták meg tehetségüket” – tette hozzá az ügyvezető.

A koncepció része volt, hogy az új irodában helyet kapjanak a fiatal, tehetséges alkotók: a tereket Ungár Fanni iparművész egyedi lámpái, Labrosse Dani alkotásai, Mondik Noémi Pixel Paint Artja teszik egyedivé, de bekerültek a házba Szőke Gábor Miklós szobrai és Dante bútorcsaládja, illetve az ALTAR Furniture nemzetközi design díjas Droid elnevezésű R2-D2 robot-flipper bútora is.

„Szerda este a hazai kommunikációs ügynökségek hivatalos rangsoraként elismert M+ lista vezető pozícióját ünnepelhettük, most pedig az Év Irodája versenyen elért első helyezésünknek örülhetünk. Az új irodánknak nem ez az első elismerése: Disco, Azim és Pici hathatós segítségének köszönhetően 2017-ben mi lettünk az Év Kutyabarát Munkahelye” – mondta Blaskó Nikolett.

  • Megosztom