Megvan az ARC plakátkiállítás helyszíne

Az MSZP – Összefogás Zuglóért Egyesület frakciójának támogatásával átment, hogy az ARC plakátkiállítást Zuglóban, az Örs vezér útján tartsák meg az idén.

Erről csütörtök reggel döntött a bizottság, amelynek fideszes frakciója azért még megpróbálta megfúrni a javaslatot előterjesztési problémákra hivatkozva. Szeptember végén így idén is nyit a rendezvény, amely korábban is bátran, kemény politikai véleményeknek is helyt adva hozta a legjobb alkotásokat.

Régóta ment a harc, hol az idén rendezzék meg az évek óta sikeres kiállítást, de ezzel végleg eldőlt, hogy megkapják a nagyjából 300 négyzetméteres helyet a Budapesti Metropolitan Egyetem mögött szeptember végén.

A bizottság korábban leszavazta Karácsony Gergely polgármester előterjesztését, de most sikerült zöld utat adni a rendezvénynek. A fideszes tagok ezúttal megpróbálták már a napirendről is levetetni, majd elhalasztatni a döntést az előterjesztés pontatlanságaira hivatkozva, de végül egy módosító indítvánnyal az MSZP – Összefogás Zuglóért Egyesület ezt megakadályozta.

Az idei ARC pályázatra, amelynek témája az UNFAKE, csaknem ezer műalkotás érkezett, a zsűrizés július végén zajlott – írta a hvg.hu.

  • Megosztom