Megvan a legsokszínűbb vállalat

Idén is az Accenture végzett az első helyen a Refinitiv által készített, a világ 100 legsokszínűbb és legbefogadóbb vállalatát rangsoroló Diversity & Inclusion Index listán.

Korábban a Thomson Reuters által összeállított index átláthatóan és objektíven mérte a vállalatok egymáshoz viszonyított teljesítményét a sokszínű és befogadó munkahelyeket meghatározó tényezők alapján. Az index megállapításához a Refinitiv világszerte több mint 7000 vállalat publikus adatait vizsgálta 4 kategóriához tartozó 24 mérőszám alapján: sokszínűség, befogadás, az emberek továbbképzése, valamint az ellentmondásos hírek. Az indexet a fenti mérőszámok, azok piaci fontossága és a versenytársakhoz való hozzáállás alapján súlyozták.

Az Accenture-nál az igazgatótanács kialakítása során is odafigyeltek a sokszínűségre, a testület tagjai négy kontinens hat országából származnak, és közülük öt (azaz a tagok 42%-a) – beleértve a vezérigazgatót is – nő. Az Accenture célja 2025-re a nemek szempontjából kiegyensúlyozott létszám elérése. A vállalat globális Pride Ally programjában több mint 110 ezren vesznek részt, a fogyatékkal élőket támogató Disability Champions hálózatnak pedig 22 ezer tagja van.

A cég az elmúlt évben 927 millió dollárt fektetett oktatásba és szakmai fejlesztésekbe (különös tekintettel olyan kulcsfontosságú területekre, mint a felhő, a mesterséges intelligencia és a robotika).

  • Megosztom