Megvan a legjobb kisautó

A brit prémiumgyártó újfent fényes diadalt aratott az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin olvasói szavazásán: a MINI idén hatvanéves koncepciója az import kisautók mezőnyében győzedelmeskedett.

A MINI jubileumi éve egy fényes diadallal vette kezdetét: a brit prémiumgyártó ismét az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin olvasói szavazásának győztesei között végzett. A kisautók mezőnyében elnyert „Best Cars 2019” trófea a kategóriateremtő koncepció immár hatvan éve töretlen népszerűségét igazolja. Hamisítatlan vezetési élményével, ötletes helykihasználásával és egyedi stílusával a MINI új nemzedéke a legmodernebb formában testesíti meg a márka tradicionális értékrendjét, amely a klasszikus Mini megszületése óta a brit kisautó védjegye.

Az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin olvasói szavazása az egyik legrégebbi közönségfelmérés az autóiparban, amelyre idén negyvenharmadik alkalommal került sor. Az olvasók idén tizenegy járműkategória háromszáznyolcvanöt modelljére adhatták le szavazataikat, az esztendő legjobb négykerekűit díjazó „Best Cars 2019” trófeákat pedig kategóriánként és abszolút tekintetben is odaítélték. A nyertesek 2019. január 31-én, a stuttgarti Nemzetközi Kongresszusi Központban megrendezett gálaünnepségen vehették át a kitüntetéseket.

A MINI az import kisautók mezőnyében aratott fölényes diadalt: a brit prémiumgyártó klasszikus koncepciójának új generációja a szavazatok 30,1 százalékát elhódítva igazolta abszolút etalon pozícióját. Kimagasló győzelmével a MINI ráadásul az elődmodellek korábbi, ugyancsak kiváló eredményeit is képes volt tovább javítani. 2001-es feltámasztása óta a MINI-nek szinte bérelt helye van az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin olvasói szavazásának győztesei között: a kisautó eleinte az import „Mini Autók” kategóriában győzedelmeskedett, 2015 óta azonban idén sorozatban ötödik alkalommal hódította el a „Kisautók” trófeáját.

A legutóbbi olvasói szavazáson aratott MINI-diadal a márka új modellgenerációjának osztatlan népszerűségét élteti. Gondosan finomhangolt formanyelvével, LED-technológiás első fényszóróival, a brit zászló motívumait megelevenítő, LED-es hátsó lámpáival, újraálmodott utasterével és megannyi egyedi opciójával a háromajtós MINI, az ötajtós MINI és a MINI Cabrio modellhármasa az összetéveszthetetlen stílus megtestesítője. Fennállásának hatvanadik évfordulóját a MINI ugyancsak egy hamisítatlanul egyedi dizájnkiadással ünnepli: a MINI 60 Years Edition egyedülálló karosszériajegyekkel és utastéri opciókkal nyomatékosítja a kisautó-szegmens megalapítójának történelmi vonatkozásait és agilis karakterét. A különleges modell 2019 márciusától válik elérhetővé, három- és ötajtós változatban, négyféle erőforrással.

  • Megosztom