Megújult az MNO és a HírTV online

A Magyar Nemzet Online és a HírTV mától új köntösben várja a látogatókat az interneten. A megújulás idén februárban vette kezdetét, és többek között az volt a cél, hogy Simicska Lajos médái között szorosabb legyen az együttműködés. Az online főszerkesztő elárulta azt is, hogy a Magyar Nemzet print változata is megújul.

A megújulást bejelentő online főszerkesztő, Tóth Szabolcs Töhötöm azt írta: “Vannak embert próbáló, nehéz időszakok az életben, amelyekért a sok-sok nehézség ellenére mégis hálásnak kell lennünk, hiszen valójában kegyelmi állapotot jelentenek: kikényszerítik a változást. Makacs egy fajta a homo sapiens, két értelemben is: foggal-körömmel ragaszkodik ahhoz, amiben benne van, de nagy harcos is a változásban. Épp így van ez egy lap, egy alkotóközösség esetében is. Februárban már tudtuk, hogy küzdelmes időszak elé nézünk. De azt is, hogy óriási, soha vissza nem térő lehetőséget kaptunk arra, hogy a lap megújításába belevágjunk. Egy nagy múltú lap életében a megújulás nem két perces vállalkozás, sok idő, amíg ebből egyáltalán látható lesz valami az olvasó számára is. Online felületünk újratervezését már márciusban elkezdtük, miközben az egyébként elkötelezett és kitűnő munkatársakból álló MNO újraszervezését is el kellett végezni. Az eddigi munkatársak mellé újak is érkeztek, és a Magyar Nemzet Online-on már nyár elejére felállt egy olyan csapat, amelynek lelkesedése és lélekjelenléte lehetővé tette, hogy a portál megújítása ne maradjon a tervezőasztalon” – áll a főszerkesztő álltal írt Újratervezés című cikkben, ami immáron az új mno.hu-n olvasható.

A főszerkesztő cikkéből egyébként kiderül, hogy az oldal megújításában a Netrix cég programozói is részt vettek.

A megújulás során a legszükségesebb feladatnak azt tekintették, hogy első körben rendezett, jól navigálható, egy hírportál igényeit kielégítő felületen tudjanak kínálni cikkeinket olvasóiknak, olyanon, amely a 21. századi minőségi újságírást képes kiszolgálni. További fontos szempont volt, hogy a Hír TV-vel (amelynek szintén ezekben a percekben élesedik új hírportálja) és a Lánchíd Rádióval (amelynek pár hét múlva lesz új site-ja) régóta meglévő stratégiai együttműködésüket hírkínálatukban nyilvánvalóbbá, az olvasók számára érzékelhetőbbé tegyék. (A Lánchíd Rádió és a Hír TV, valamint a Magyar Nemzet Online ugyancsak Simicska Lajos üzletember tulajdonában áll.)

A főszerkesztő közölte azt is, hogy most egy olyan szerkesztőségi rendszert fejlesztenek az új felületü mögé, amely lehetővé teszi, hogy az egyelőre sok tekintetben szétválasztott nyomtatott és online szekciókat a lapnál közös munkaközösségbe integrálják. Bejelentették azt is, hogy a napilap újratervezése is elkezdődött. “Ez azt jelenti, hogy pár hónap múlva a nyomtatott újság is megújul, megfelelve a 21. századi magyar újságírás elvárásainak” – írta a főszerkesztő.

 

  • Megosztom