Ínyenceknek újított a Tesco

Az új kenyér ünnepe alkalmából a Tesco idén is megújította pékáru választékát. Az áruházakban immár 75 okleveles mesterpék szaktudása garantálja a minőségét. A kínálatban 5 új, ciabatta és baguette jellegű termékkel és a szezonhoz igazodó ízvariációkkal is találkozhatnak a vásárlók. A Tesco 109 áruházában működik belső pékség, amelyek évente mintegy 30 millió kilogrammnyi pékárut állítanak elő. A vállalat közel 110 millió darab vizes zsemlét, 20,7 millió darab kiflit és tejes kiflit, valamint 5,5 millió darab 1 kg-os fehér és ugyanennyi félbarna kenyeret értékesít egy évben.

A zsemle, kifli, kenyér hármas mellett a legnépszerűbbek a sajtos ízek, így a sajtos stangli és sajtkrémes rúd, valamint a túrós táska, a pogácsa és a kakaós csiga. Utóbbiból például közel 8,2 millió darab fogy. A vásárlói igényeknek eleget téve a vállalat olyan új termékekkel bővíti kínálatát, mint a kornspitz, a katalán baguette, a pomodoro és a diavolo ciabatta. A szezonhoz igazodó ízvariációk között helyet kap a polcokon a szilvás-diós rúd, az őszibarackos-túrós párna, a pikáns sajtkrémes rúd, a mediterrán ízek kedvelői pedig novembertől szárított paradicsomos, rozmaringos, olivabogyós zsemlékkel is találkozhatnak a pékáru-osztályokon. A tudatos táplálkozás jegyében durumrozsból készült kalács is kapható lesz az áruházakban.

A Tesconál 44 áruházban 75 okleveles mesterpék állítja elő a pékárukat. A Tesco a Pék Mesterképzés keretében a kollégákat a legmagasabb színvonalú oktatásban részesíti, így garantálja a folyamatos minőséget, valamint az új termékek bevezetésének hatékonyságát. A június 26-án zárult Mesterképzés után 26-an kapták meg a sütőipar szakmai csúcsát jelentő Mesterlevelet. Az áruházakban dolgozó 75 mesterpék közül több mint 60 fő idén nyáron szerezte meg végzettségét. A képzés elindításával a Tesco országos lefedettségű szakmai műhelyt hozott létre, így szakiskolás tanulókat is fogadhatnak majd, ezáltal a vállalat gyakorlati képzőhelyként is működhet a pék szakmában.

  • Megosztom