Megújult a Házipatika

A Central Médiacsoport egészségügyi és életmód portálja, alkalmazkodva a változó felhasználói szokásokhoz mától modernebb, táblagépekre és okostelefonra is optimalizált oldallal, letisztult dizájnnal és áttekinthetőbb struktúrával fogadja olvasóit. A hirdetőket továbbfejlesztett felületek várják.

A digitális világ megváltoztatta az egészséggel, de különösen a betegségekkel kapcsolatos szokásokat: sokan valamilyen probléma vagy tünet jelentkezése esetén először az interneten próbálnak választ találni kérdéseikre. Ez komoly felelősséget ró a HáziPatika.com-ra is, hiszen az egészségügyi portálok szinte elsődleges információforrássá váltak olyan alapvető témákban, mint az egészségmegőrzés, az életminőség javítása és a betegségek kezelése.

A mostani megújulás egyik fő eleme, hogy a portálon nagyobb teret kapnak a természetes gyógymódokkal kapcsolatos, szigorúan a tudományos közmegegyezésen alapuló tudnivalók. Az egészséggel kapcsolatos hiteles információk mellett fontos szerepet kapnak az egészségmegőrzéssel, a sporttal és az életmóddal kapcsolatos témák is, így a megújult felületen minden korosztály megtalálhatja a neki szóló tartalmakat.

A HáziPatika.com szerkesztőinek tapasztalatai szerint a betegségekkel kapcsolatos aggodalmak jelentős része a fájdalomhoz kötődik, ezért új rovattal is bővül az oldal. A témához kapcsolódó kérdésekre a hetente több anyaggal frissülő, a különböző fájdalmakkal, azok okaival és kezelésével foglalkozó rovatban találhatnak választ az olvasók.

Az átalakítás egyik fő célja a felhasználói élmény fokozása volt. A látogatók ezért nemcsak kérdéseikre kaphatnak választ, hanem a honlapon keresztül szakorvoshoz is fordulhatnak, ügyeletes patikát és orvost is kereshetnek. Így a szakmai portál tulajdonképpen „virtuális rendelővé” fejlődött. A nemrég létrehozott orvoskereső adatbázis a magánorvosok között segíti az eligazodást. A keresőben több mint 1000 intézmény és közel 4000 orvos található. Folyamatosan bővül az egyes betegségek tüneteit, okait, kezelését és lefolyását bemutató Betegségek A-Z lexikon is, ami jelenleg mintegy 500, szakorvosok által lektorált, a legszigorúbb szakmai kívánalmaknak megfelelő szócikket tartalmaz. A Betegséglexikon okostelefonos alkalmazásként is elérhető. A több mint 17 ezer letöltés jól mutatja, hogy milyen nagy szükség van a betegségekkel kapcsolatos ellenőrzött, pontos információkra.

A folyamatos tartalmi fejlődést szerkezeti átalakítás is kísérte. Új, színesebb, több képet tartalmazó designt kapott az oldal, amely minden eszközre optimalizált, így mobilról és tabletről is könnyen elérhető.

A megújulással kapcsolatban Kulcsár Hajnal, a HáziPatika.com főszerkesztője így fogalmazott: „A ‘mindent egy helyen’ elvárásnak megfelelve az utóbbi egy évben olyannyira kibővült a HáziPatika.com tartalomkínálata, hogy úgy éreztük, újra kell strukturálni oldalunkat. Felhasználóink száma egyre növekszik, csaknem 200 ezren olvasnak minket naponta. Egyre bővülő olvasótáborunk kiszolgálásával járó felelősség nemcsak az orvos-szakmailag minden esetben kifogástalan tartalmat, de annak könnyed, élvezetes fogyaszthatóságát is jelenti.”

  • Megosztom