Megugrott a Time Warner nyeresége

Több mint felével, 822 millió dollárra nőtt a Time Warner nyeresége a harmadik negyedévben. A világ egyik legnagyobb médiacége 7,1 milliárd dolláros bevételre tett szert július és szeptember között.

Az 57 százalékos profit emelkedésben nagy szerepet játszott a Harry Potter-szériát záró mozifilm sikere – olvasható a tozsdeforum.hu-n. A Harry Potter és a Halál ereklyéi második része minden idők harmadik legjövedelmezőbb filmalkotása lett, 1,3 milliárd dolláros jegyárbevétellel. A konszernhez tartozó Warner Brothers filmstúdió így rekordbevétellel zárta a július-szeptemberi időszakot.

 

Egy sor egyéb alkotás és érdekeltség is jól teljesített, például az HBO mozicsatorna és a Két pasi – meg egy kicsi című tévésorozat, amely annak ellenére népszerű maradt, hogy főszereplőt kellett váltani – Charlie Sheen helyére Ashton Kutcher lépett -, a filmes és televíziós üzletág növekvő teljesítménye így ellensúlyozni tudta a lapkiadó ágazatban elszenvedett reklámbevétel- és példányszámcsökkenést – derül ki a Tőzsdefórum összeállításából.

 

Mindennek eredményeképpen a Time Warner bevétele az egy évvel korábbihoz képest 11 százalékkal 7,1 milliárd dollárra nőtt, az adózás utáni nyereség pedig 57 százalékkal 822 millió dollárra emelkedett.

  • Megosztom