Megugrott az Index nyeresége

A múlt évet 61,5 millió forintos nyereséggel zárta az Index.hu Zrt., ami éves szinten 40 százalékos bővülést jelentett. A hírportált működtető cég árbevétele ugyan csökkent, de az egyéb bevételeknek köszönhetően összességében nőni tudott a bevételük. A tulajdonos 40 millió forintos osztalékot vett ki a társaságból.

A múlt évben 1,24 milliárd forintos árbevételt ért el az Index.hu Zrt., ez az egy évvel korábbihoz képest 4,5 százalékos csökkenést jelent a társaság beszámolója szerint. A cég összes bevételét vizsgálva azonban már más a helyzet, a hírportált üzemeltető vállalat ugyanis 230 millió forintnyi egyéb bevételre is szert tett 2019-ben, ami majdnem 90 millióval múlta felül a 2018-as értéket. Ennek köszönhetően a teljes bevételük 1,476 milliárd forint volt, ez 2018-hoz viszonyítva 2,1 százalékos bővülést jelentett.

Az átlagos foglalkoztatotti létszám 80 fő volt tavaly, ez néggyel kevesebb, mint egy évvel korábban. A csökkenő létszám ellenére mind a bérköltségek, mind a személyi jellegű ráfordítások nőttek a múlt évben. A bérköltségek esetében például közel 50 millió forintos volt a bővülés és meghaladták a félmilliárd forintot.

Az Index.hu Zrt. 2019-ben 61,51 millió forintos adózott eredményt ért el, ez 40 százalékos növekedést jelentett a 2018-as értékhez képest. A társaság egyetlen részvényese, a Magyar Fejlődésért Alapítvány 40 millió forintos osztalék kifizetéséről döntött.

  • Megosztom