Megtartja a TV2-t Andy Vajna

Elégedett a TV2 eddigi eredményeivel Andy Vajna, a tévétársaság tulajdonosa. Az Indexnek adott interjúban beszélt arról is, hogy miért döntött úgy, eladja a Borsot és megyei lapjait és tartotta meg a TV2-t és a Rádió 1-et, illetve hogyan látja a filmalap körüli bonyodalmakat.

A Mediaworks-nek és nem a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak adta el megyei lapjait és a Borsot – jelezte az Indexnek adott interjúban Andy Vajna. Mint fogalmazott, üzleti vállalkozásnak tekinti médiaérdekeltségeit és a felkínált összeget nézte, ami megfelelő volt ahhoz, hogy eladja a lapokat. „Senki nem szólt arról, hogy valamit el kell adnom. Az én döntésem volt” – tette hozzá Andy Vajna, azonban a vételárat nem árulta el.

A médiás befektetései kapcsán jelezte, hogy amikor befektetett itthon ebbe a területbe, úgy gondolta, hogy a rádiónak, a televíziónak és a lapoknak egymást támogatva kell működniük. Egy évig ezt is csinálták, de elég nehéznek bizonyult mindenkit egy vágányra terelni. „A lapok eladott példányszáma pedig közben egyre csökkent. A Borsé még nem is annyira, mint például a Blikknek, de csökkent. És amikor megkaptam az ajánlatot a Mediaworkstől, gondoltam: miért ne?” – mondta az Indexnek adott interjúban Andy Vajna.

Hangsúlyozta, hogy a TV2 az irányítása alatt van, és marad is ott. Amikor megvette, hosszú távra tervezett és még nem értek a munka végére, de mint fogalmazott, „amit elértünk, már így is csoda”.

Andí Vajna filmügyi biztosként beszélt a Magyar Nemzeti Filmalap körüli bonyodalmakról is, annak kapcsán, hogy a közelmúltban többször is támadta a kormánypárti sajtó, mivel kevésnek találták a magyar történelemmel foglalkozó alkotásokat. Ezzel kapcsolatban Andy Vajna elmondta, hogy nem tud róla, hogy el akarják távolítani a Filmalap éléről, és hangsúlyozta, hogy kinevezése óta a magyar filmek több mint 300 nemzetközi díjat zsebeltek be.

Mióta átvette ezt a területet, többszörösére nőtt a filmipar, tavaly több mint 100 milliárd forint volt a filmes költés, ami jelentősen hozzájárul a GDP-hez. Budapest lett London után a legnépszerűbb forgatási helyszín Európában.

  • Megosztom