Megtanulható a nehéz helyzetek kezelése

Egy hiba, egy rossz döntés évekre meghatározhatja egy cég helyzetét, az érintett szakemberek karrierjét, sorsát. A nehéz helyzetek kezelése azonban megtanulható, ehhez nyújt segítséget az SMG Vezetői Akadémia.

 

Szinte bármilyen szituációból kialakulhat válsághelyzet, amikor kulcsfontosságú, hogy jó döntés szülessen, hiszen az kihathat a vállalkozás jövőjére. Ha munkahelyi baleset történt és ott van a média, egy elbocsátott kolléga fenyegetőzik, nem tudnak fizetni egy fontos beszállítónak, aki emiatt nem dolgozik tovább, vagy éppen rosszindulatú pletyka kezd terjedni a cégről a közösségi médiában, egyáltalán nem mindegy, hogyan reagál egy vállalat.

 

A jó hír, hogy a nehéz helyzetek kezelése megtanulható, ugyanúgy megvan a maguk sajátos forgatókönyve, mint a legtöbb vállalati folyamatnak. Csak éppen kevesebb a lehetőség a korrekcióra. Egy hiba, egy rossz döntés évekre meghatározhatja a cég helyzetét a döntéshozók karrierjét. De igaz ennek a fordítottja is, egy jól kezelt válsághelyzet sokat javíthat a vállalat megítélésén.

 

A kritikus helyzetek helyes kezelésében segít a Sawyer Miller Group (SMG) Vezetői Akadémia tréningje. A képzés első blokkja a résztvevők saját veszélyzónájáról szól, melynek során megtanulják többek között, hogy mit jelent számukra a krízis, mire kell felkészülniük és mit kell tenniük azonnal. A tréning másik fele a helyes vezetői magatartást járja körül, így többek között foglalkozik azzal, hogyan lehet jó döntéseket hozni, amikor igazán szükség van rájuk, hogyan lehet kezelni a pánikhelyzetet, csillapítani az indulatokat, illetve mit kell tenni a válságot követően.

  • Megosztom