Megszűnik a német sorozatokra és filmekre szakosodott csatorna

Nagyrészt olyan tartalmakat adtak, amelyek más csatornán nem voltak elérhetők, mégsem tudták megvetni a lábukat a magyarországi televíziós piacon.

Manapság egy teljesen új csatornát nagyon nehéz bevezetni a magyarországi televíziós piacra. A műholdas- és kábeles szolgáltatók kínálatába nem egyszerű bekerülni és az egy csatornára jutó nézőszám is egyre inkább csökken a rendkívül széles kínálatot nyújtó előfizetői csomagok terjedése miatt.

Emiatt szűnt meg a közelmúltban a FOX csatorna magyar nyelvű adása, a sat-tv-radio.hu értesülései szerint pedig július 31-én hasonló sorsra jut a Romance Tv. A televízió a nevéből adódóan a romantikus tartalmakra szakosodott. A megszűnése olyan szempontból sem örömteli, hogy azon kevés csatorna közé tartozott, amely nem ezerszer ismételt tartalmakat tűzött újra képernyőre, hanem sok, Magyarországon korábban még nem bemutatott – elsősorban német – filmből és sorozatból állt a kínálatuk.

A Romance Tv a nagyobb szolgáltatók közül a UPC Direct és a Vidanet kínálatában volt elérhető. A csatorna Németországban 2008 óta működik, a hazai piacra pont két évvel ezelőtt léptek be, a romániaival párhuzamosan.

A csatorna a Mainstream Media AG-hez tartozik. A társaságot 1999-ben hozta létre Gottfried Zmeck, aki korábban az első német fizetős digitális platform, a DF1 igazgatója volt. A Mainstream Media AG kínálatában a Romance Tv-n kívül szerepel a GoldStar TV, a Heimatkanal, és a YEP!, amely a Pro7 MAXX-on keresztül érhető el.

  • Megosztom