Mégsem lesz Ungáré a Magyar Nemzet

Lemondott arról Ungár Péter, hogy megvegye a Magyar Nemzetet és vele együtt a Lánchíd Rádiót és a Heti Választ – ezt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában jelentette be az LMP képviselője.

Az országgyűlési választásokat követően jelentették be, hogy Simicska Lajos médiabirodalmának jelentős részét felszámolja, így megszünteti a Magyar Nemzetet, a Lánchíd Rádiót, illetve a Heti Válasz akkor folytathatja, ha talál befektetőt. Nem sokkal ezt követően Ungár Péter, az LMP képviselője, Schmidt Mária fia bejelentette, hogy megvenné ezeket a médiumokat.

Tegnap este az Index beszámolója szerint az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról beszélt, hogy végleg elakadtak a tárgyalások, és biztosan látszik, hogy sem a Magyar Nemzetet, sem a hozzá tartozó portfoliót, ami Simicska Lajosé, nem fogja megvenni.

A tárgyalások részleteiről nem árult el többet, annyit viszont jelzett az interjú során, hogy nem volt biztos abban, hogy az eladási szándék valós lenne az ő személyére nézve. Hozzátette azt is, hogy leginkább pénzügyi kérdések vezettek a döntéshez, hiszen elég drága médiát tulajdonolni – írja az Index.

A Magyar Nemzet csapata egyébként nem adja fel, Magyar Hang néven indítanak új kiadványt, aminek nulladik száma május 8-án jelent meg. Az új lapról itt olvashat bővebben.

  • Megosztom