Megrohanják a szállodákat a magyarok

Csúcsforgalomra készülhetnek a hazai szálláshelyek a húsvéti hosszú hétvégén, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke, Könnyid László arra számít, hogy már csütörtökön megtelnek a szállodák. A visszajelzések szerint minden szállástípus iránt jelentős volt idén az érdeklődés.

A forgalomnövekedés a tavalyi évhez képest kétszámjegyű lehet az előfoglalások alapján, a szobák átlagára mintegy 20 százalékkal magasabb egy átlagos hétvégéhez képest. Nemcsak a vízparti, hanem a hegyvidéki szálláshelyek is csaknem teltházzal üzemelnek majd – idézi az MTI az MSZÉSZ elnökét. Az ünnepen jellemzően a családosok utaznak, és a szállodák mellett a panziók és az apartmanok is 90 százalék körüli töltöttséggel üzemelnek majd.

A szervezet megalakulásának 50. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen az elnök kiemelte: Magyarország legmeghatározóbb turisztikai szervezete főként az ágazatban dolgozók jobb megélhetéséért lobbizik. Az érdekképviseletet a magyar szállodaipar fejlesztése, a szolgáltatások színvonalának emelése, illetve a szállodaipar belföldi és külföldi képviseletére hozták létre.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 1968. március 30-án 17 szálloda részvételével alakult, jelenlegi tagsága meghaladja az 500-at. Közöttük több mint 400 szálloda található, mintegy 36 ezer szállodai szobával, ezek a belföldi hotelkapacitás közel 60 százalékát képviselik, tagja továbbá 7 szállodalánc, 30 önálló étterem, 20 közép- és felsőfokú oktatási intézmény, valamint több mint 100 társult tagja van.

  • Megosztom