Megnyit a világ legnagyobb repülőtere

A Peking Tahszing kerületében nyíló repülőtér lesz a világ legnagyobb repülőtere. A 2019-ben üzembe helyezendő reptéren 700 ezer négyzetméteren eleinte négy kifutópálya üzemel majd és több mint 100 millió utas befogadására lesz képes évente. 

Az új repülőtér, amely 2019-ben nyílik meg a déli Tahszing kerületben, a pekingi légi közlekedés növekvő igényeinek kielégítésére szolgál majd.

Ezzel a SkyTeam szövetség tagjai egy tető alatt helyezkednek majd el, lehetővé téve az utasoknak a könnyű csatlakozást más járatokhoz is.

A 700 ezer négyzetméteres terminálon belül az innovatív tervezési funkciók középpontjában egy hathengeres központi csomópont található, amelyhez egy ponttal összekötő járdák találhatók, hogy megkönnyítsék a terminál navigálását.

A repülőtéren eleinte négy kifutópályája lesz és évente 100 millió utas befogadására lesz képes. Emellett zajlik egy nagy sebességű vasútvonal kialakítása is, amellyel a légikikötő könnyen megközelíthető lesz az utasok számára – írta a turizmusonline.hu.

  • Megosztom