Megnyílt az ARC – ők a díjazottak

Az idén 15. alkalommal a Felvonulási téren megrendezésre kerülő óriásplakát kiállítás alkotásai szűk keresztmetszetét adják, milyen gondolatokat szül a szókapcsolat: Magyar álom. A kiállítást megelőző pályázaton a felkínált főtémán kívül – mint minden évben, idén is – bármilyen szabadon választott ötlettel, témával lehetett pályázni. Mutatjuk a díjazottakat is.

Vannak, akiknek álma, hogy mások álmát visszaadják, nyugodttá tegyék. Nap mint nap teszik, amit meggyőződésük diktál, dacára annak, hogy tevékenységük a nyilvánosság elől többnyire rejtve marad. ARC+ Hétköznapi csodák című kamarakiállítás keretében most 14 civilszervezet enged betekintést munkájába, melyet a MACI – Magyar Civilszervezetek mutat be a MagNet Civil Kapcsolatok Program támogatásával. A kiállításra az Amnesty International Magyarország, az Arany Liliom Alapítvány, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, az Esések Iskolája Egyesület, a Greenpeace Magyarország Egyesület, a Gyermekliget Alapítvány, a Habitat for Humanity Magyarország, a K-Monitor Közhasznú Egyesület, a Közel Hozzánk Jótékonysági Szervezet, a Magyar Cserkészszövetség, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, a Motiváció Oktatási Egyesület, a RIROSZ és a Vigyél haza Alapítvány plakátjai kerültek be.

Díjazottak
A 94 kiállított pályaműből 3 díjazottat választott a zsűri, valamint idén is kiosztotta a legkedélyborzolóbb alkotásnak járó Borz díjat. 3 plakátterv különdíjat kapott.

Első helyezést ért el Kelemen Orsolya, „Magyar feeling” című alkotásával. A másodiknak járó díjakat Faragó Sándor kapta, „Merj nagyot álmodni!” című munkájáért, a harmadik helyezett pedig Kiss Ferenc lett „Ismeretlen festő” című alkotásával. A Borz díj tulajdonosa „Rémálom” c. pályamunkájával Gutema Dávid lett. A Hammer Marketing Shop különdíját, a Nassli Viktor „Duplagondol” c. pályamunkája nyerte el, melyet a zsűri azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki marketing szempontból a legütősebb megoldást nyújtotta. A Budapest Adschool különdíját, mely a legfrappánsabb szöveges ötletnek járt, Edőcs Zsófia és Kovács István nyerték, „Vissza a jövőbe!” című alkotásukkal. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Kutyatár „Minden, ami kutya” különdíját „Bátor” c. plakátjukkal Mester Kata, Mester Éva Hajnalka nyerte.

15. ARC – díjazottak

1. díj
Kelemen Orsolya: Magyar feeling
273162_file

2. díj
Faragó Sándor: Merj nagyot álmodni!

273160_file

3. díj
K1ss Ferenc: Ismeretlen festő
273158_file

Borz díj
Gutema Dávid: Rémálom
273156_file

Budapest Adschool különdíj:
Edőcs Zsófia, Kovács István: Vissza a jövőbe!
273154_file

Hammer Marketing Shop különdíj:
Nassli Viktor: Duplagondol

hammer_marketing_shop_kulondij

Kétfarkú Kutya Pártja és Kutyatár különdíja
Mester Kata, Mester Éva Hajnalka: Bátor
273152_file

A díjazottak sora itt nem ér véget, hiszen a közönségdíjért még megküzdenek a pályaművek, az ARC Facebook oldalán. A közönségdíjazott plakát kihirdetésére október 7-én kerül sor. Addig is like-okkal lehet támogatni a kedvenceket.

Idén az online közönségszavazáson túl a kiállításon is lehet véleményezni a kiállított plakátokat, limitált számú, véleményt kifejező matricákkal. Egy régi ARC látogató, Papp Emese, tanár megkeresésére és együttműködésével most diákoknak és a nagyközönségnek magyarul és angolul is szerveznek „Szerintem…” címmel tárlatvezetéseket a kiállításon.

Közösségi finanszírozás
A kiállítás finanszírozása ezúttal csak részben valósul meg cégek támogatásából, hiszen szolgáltatással, termékkel most is többen hozzájárultak a rendezvényhez.
Sajnálatos ugyanakkor, hogy számos piaci cég nem támogatja, mert nem meri felvállalni azt a fajta szabadságélményt, amit az eddigi ARC kiállítások mutattak fel.

Hogy az ingyenes látogathatóságát megőrizni kívánó kiállítás mégis létrejöhetett, nagymértékben köszönhető magánszemélyeknek, akik az adományozás különböző formáit választva fejezték ki szimpátiájukat. Eddig több mint kétmillió forint gyűlt össze 250 adományozótól. Ám a kiállítás költségvetéséből még kb. kétmillió forint hiányzik, ezért a szervezők arra kérik az ARC-szimpatizánsokat, hogy a kiállítás ideje alatt, vagy akár a kiállítást követően, tetszőleges összeg befizetésével támogassák a rendezvényt.

Az ARC nem szimplán egy kiállítás, hanem azok közössége, akik kiállnak civil ügyek, a szólás szabadsága, az átlátható pályázati rendszer, a nyilvános térben történő, egyoldalúságtól és belterjességtől mentes kulturális tartalom mellett.

A 15. ARC pályázat és kiállítás megvalósításában közreműködő ARCostársak: Mediaworks, HVG, Kreatív Csoport, DELL, Oázis Computer, Wacom, Relatív, Medence Csoport, Mandala Jógastúdiók és sokan mások.

A kiállítással kapcsolatos minden információ megtalálható a www.facebook.com/arcmagazin, valamint a www.arcmagazin.hu weboldalakon.

  • Megosztom