Meglepő lépésre készül az Amazon

Új területen jelenhet meg az Amazon, a Bloomberg információi szerint az e-kereskedelmi társaság sportközvetítési jogokról kezdett tárgyalásokat. A cégnek a Prime Video formájában már most is van streaming videószolgáltatása, azonban ha sportközvetítéseket adhatnának, az alaposan megdobná a szolgáltatás népszerűségét.

 

 

 

Kezdhetnek aggódni azok a médiavállalatok, amelyek eddig a sportközvetítésekben látták azt az előnyt, amellyel a streaming szolgáltatók nem tudnak versenyezni. A Bloomberg úgy tudja, hogy az Amazon most megváltoztatná a helyzetet, és népszerű globális sportesemények, valamint amerikai bajnokságok közvetítési jogairól kezdett tárgyalásokat.

 

A nemzetközi hírügynökség információi alapján profi rögbi, a Roland Garros, vagyis a Francia Nemzetközi Nyílt Tenisztorna, valamint golf- és motorversenyek, illetve labdarúgás szerepel a kiszemelt sportágak és események között. Az Egyesült Államokban pedig baseball és kosárlabda meccsek jogait szereznék meg.

 

A Bloomberg által ismertetett elképzelések szerint az alkalmi szurkolók az Amazon Prime alapkínálatában juthatnának hozzá az új sport tartalmakhoz – a szolgáltatásnak már 63 millió felhasználója van -, azonban akik komolyabban rajonganak a sportért, plusz díj ellenében extra tartalmakat is kapnak majd. Az Amazon szándékainak komolyságát jelezheti, hogy az idén a sport részleg élére James DeLorenzo-t nevezték ki, aki korábban a Sports Illustrated magazinnál töltött be vezető pozíciót.

  • Megosztom