Meglepő helyről kap nagy segítséget a Telex

Bár még mindig nem lehet pontosan tudni, hogy mikor rajtol el a július 24-én látványosan felmondó indexesek új lapja, a Telex.hu, az biztos, hogy már most komoly támogatásokat gyűjtöttek össze. Eddig több mint 32 ezren ajánlottak fel valamekkora összeget a lapnak, tegnap pedig az is kiderült, hogy egy nagy cseh kiadóvállalat 200 ezer eurós adományról tett szándéknyilatkozatot.

Az egyik legnagyobb cseh kiadóvállalat, az Economia tette meg a felajánlást a Telex.hu Facebook-oldalán található bejegyzés szerint. A történet hátteréről is írtak pár mondatot, amiből kiderült, hogy

Munk Veronika a felmondásuk után – ahogy sok más nemzetközi lapnak – interjút adott Zdeněk Bakala egyik kiadványának, a Respekt nevű újságnak is.

Ezután megkereste az anyagot készítő újságíró, hogy olvasta a tulajdonos a cikket, és érdekelné a Telex, meg úgy általában a története. Az egykori indexesek felvették a kapcsolatot a cseh kiadóval és a napokban felgyorsultak az események.

Kiderült, hogy Csehország egyik leggazdagabb vállalkozója, Zdeněk Bakala, illetve az Economia kiadó szeretné nagy összegű adománnyal segíteni az újságunk elindulását. A távozó indexesek közlése szerint legjobb szakmai tudásuk szerint meggyőződtek arról, hogy a szándék valós, az adományozó személye nem kockázatos.

A posztból az is kiderül, hogy az adomány egyelőre nincs a Telexnél, pusztán a szándék kinyilvánításáról van szó. Az adományozás előfeltétele, hogy a távozó indexesek és a cseh kiadó pénzügyi és jogi szakértői együtt kidolgozzák, miként lehet ezt transzparensen és jogszerűen levezényelni.

  • Megosztom