Megkezdődik a Sziget

A mínusz egyedik nappal megkezdődik a 24. Sziget Fesztivál. Szerdán a Dan Panaitescu nagyszínpad mellett többek között a Petőfi Rádió-Telekom Volt Fesztivál Telekom színpadon, a Colosseumban, az Európa Színpadon, a Blues kocsmában, a Magic Mirror sátorban, az Afro-latin-reggae faluban és a Budapest Park tribute színpadon is lesznek koncertek.

Az egykori legendás New York-i punkzenekar, a Ramones volt dobosának jelenlegi együttese, a Marky Ramone’s Blitzkrieg nyitja 16 órakor a nagyszínpad műsorát az idei Szigeten. Ezt követően a fesztiválon már többször fellépett brit Skunk Anansie következik. Az esti műsorsávban előbb a dél-afrikai Die Antwoord, majd a manchesteri Chemical Brothers ad koncertet.

A hazai könnyűzenei színtér kiválóságainak teret adó Petőfi-Volt színpadon 15 órakor az Ozone Mama nyit, őt A Dalban és a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutatóban megismert Passed, a Harcsa Veronikával felálló Bin-Jip, a Budapest Bár, a friss lemezzel a közelmúltban jelentkezett Magashegyi Underground, a Szabó Balázs Bandája, végül, már az éjszakai órákban a Spanish Wax követi.

A Magic Mirror sátorban Ashes to Ashes címmel az idén januárban elhunyt brit rocksztárra, David Bowie-ra emlékeznek. A fellépők között lesz Jónás Vera, Németh Juci, Varga Zsuzsa, Másik János, Müller Péter Sziámi és több színművész, Ónodi Eszter, Hámori Gabriella, Gyabronka József, Thuróczy Szabolcs és Kamarás Iván.

A nemzetközi színtér fiatal tehetségeit bemutató Európa Színpadon a portugál Grandfather’s House, a francia Tiwayo és az izraeli Ouzo Bazooka zenél, a Blues kocsmában a Luckies és a Lead Zeppelin, az Afro-latin-reggae faluban a szenegáli Ballet Camara, az angolai MC Dj Paulo de Jesus és az ausztrál–magyar Airtist. A Budapest Park tribute színpadon késő estétől a Subscribe tiszteleg a Rage Against the Machine munkássága előtt, a Motörhand pedig Motörhead-nótákat játszik.

  • Megosztom