Mégiscsak bedarálják az egyik helyi rádiót

Megszűnik a Fehérvár Rádió márkanév, miután az új tulajdonos már kezdeményezte is a Rádió 1 hálózatába való kapcsolódást. Az előző tulajdonosnak mondjuk nem éppen ezt ígérték.

Július elejei hír volt, hogy eladják az egyik legrégebbi megyeszékhelyi rádiót, a 24 éve működő Fehérvár Rádiót. A rádiót Radetzky András és édesapja, Radetzky Jenő adta el Paál Ákos cégének, a PureDigital Kft.-nek. Paál egyébként a Rádió 1 műszaki vezetője.

A Fehérvár Rádió frekvenciajogosultsága jövőre lejár, de Radetzky András a 24.hu-nak cáfolta azt a feltételezést, hogy a frekvencia elvesztése miatti félelmükben adták volna el a rádiót. A szakember a jogosultság újabb 5 éves meghosszabbításával számolt, szerinte ugyanis semmi olyan jogsértést nem követtek el, ami miatt elveszíthették volna a frekvenciát. Radetzkyék garanciát kaptak arra, hogy az új tulajdonos a jelenlegi felállásban, a márkanevet megtartva viszi tovább a rádiót. Egészen pontosan ezt nyilatkozta a 24.hu-nak:

“Az elmúlt időszakban több ajánlatot is kaptunk a Fehérvár Rádió megvásárlásárára, de most találkoztunk az első olyan szakmai befektetővel, akit egyrészt hosszú évek, talán 15 éve ismerek, és aki olyan szakmai befektető, aki garanciát vállalt arra, hogy a Fehérvár Rádió márka megmarad, ahogy megmarad az eddigi csapat és a rádió is a mostani formájában.”

Nos, ha ezt ígérték, akkor nem tartották, még a 15 éves ismeretség ellenére se. Ugyanis, ahogy elsőre sejthető volt, nem véletlenül a Rádió 1 közeléből érkezett a vevő, a tulajdonosváltás után gyakorlatilag egyből hálózatba kapcsolódási engedélyt kértek a hatóságtól. A Fehérvár Rádió márkanév pedig megy a levesbe.

Át is adjuk a szót a Rádió 1 közleményének:

“Újabb adó csatlakozhat hamarosan a Rádió 1 hálózatához. A Fehérvár Rádiót üzemeltető PureDigital Kft. és a Radio Plus Kft. közösen hálózatba kapcsolódási kérelmet nyújtott be a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsához. A hatóság döntésének függvényében hamarosan újra megszólalhatnak Székesfehérváron és vonzáskörzetében az igazi mai slágerek és a Rádió 1 sikerműsorai, köztük a Balázsék című reggeli műsor is.

A Fejér megyei városban és vonzáskörzetében élő rádiózóknak a legnépszerűbb országos tartalmak mellett természetesen nem kell nélkülözniük a helyi tartalmakat sem. Hasonlóan a többi csatlakozó frekvenciához, a székesfehérvári frekvencián megszólaló rádió is lokális hírblokkal, helyi információkkal jelentkezik majd, hogy a hallgatók továbbra is értesülhessenek a környék legfontosabb híreiről, miközben hallhatják a legnagyobb mai slágereket, a legismertebb lemezlovasokat és a legnépszerűbb reggeli műsort, a Balázsékat is. A Rádió 1 a hálózatba kapcsolódás után országszerte 33 frekvencián szólhat, elérve a legfontosabb megyeszékhelyeken és nagyvárosokban élő hallgatókat.”

  • Megosztom