Megint ARC-oskodnak a kreatív reklámguruk

14. alkalommal indul az ARC pályázat, amikor is elstartolnak a kreatív gondolatok, ötletek, hogy az idei felvetésére a legjobb válaszokat adják. Az ARC felhívja a pályázók figyelmét arra, hogy ezúttal a szokottnál rövidebb idő, 5 hét áll rendelkezésükre a pályaművek megalkotásához.

14. alkalommal hívja közös vizuális gondolkodásra az alkotni vágyókat az ARC. A pályázat és kiállítás ötlete azért született meg 2000-ben, hogy a szabad gondolkodásnak és szabad szólásnak legyen egy nagy nyilvánosságot élvező fóruma. Alapértékeihez azóta is tartja magát az ARC, éppen ezért az évenként összeülő, változó tagösszetételű zsűri a reflexiót, önreflexiót, kritikát és önkritikát valamint a szellemes, egyedi megközelítést díjazza előszeretettel.

Hagyományaihoz híven idén is magas labdát dob fel az ARC. A játékosok azonban eldönthetik, le kívánják-e csapni, vagy független utakat járva inkább a főtémától eltérő pályamunkát készítenek. Egy viszont bizonyos, a provokatív és inspiráló pályázati kiírás ezúttal is olyasvalamire kérdez rá, ami aktualitásánál fogva mindnyájunkat foglakoztat. Te miben hiszel? Hol vannak vajon a fogódzók egy olyan társadalomban, ahol minden épp annyira igaz, mint az ellenkezője.

„A technológia segít. Az ugyan nem! A tudás hatalom. A Párt a hatalom. A hatalom nem árt. Anyád nem árt. Apám hitte. Ez a baj. Hiszek egy országban. Sok országban hiszek. Menni kell. Maradni kell. Ésszel. Erővel. Szent akarattal. Fent agyarakkal. Ámen. nemÁ’!”

A pályázókat arra kéri tehát az ARC, hogy fogalmazzák meg képben, hogy miben hisznek, mit tartanak értéknek vagy éppen értéktelennek a világban. A pályaműveket óriásplakát formátumban kéri a kiíró.

„Tények mögött a lényeg” címmel, az idén 35 éves HVG saját témával kapcsolódott a pályázathoz. Olyan alkotásokat vár, amelyek a hetilap szellemiségéhez hűen, elfogulatlanul, lényegre törően világítanak rá a hazai vagy világgazdaságot befolyásoló tényezőkre. A legjobb 5 alkotás kerül majd bemutatásra a 14. ARC kiállításon.

A MagNet Magyar Közösségi Bank különdíjat ajánlott fel annak a pályázónak, akinek plakátja a lehető legkreatívabban és konstruktívan hívja fel a figyelmet egy előremutató, pozitív társadalmi üzenetre.

A legjobb pályaműveket óriásplakát formátumban 2014 szeptemberében, az Ötvenhatosok terén mutatja be az ARC.

A 14. ARC pályázat és kiállítás megvalósításában közreműködő ARCostársak: Ringier, HVG, Kreatív Csoport, DELL, Oázis Computer, Wacom, Relatív, Medence Csoport, Neonoir, AS Services, Mandala Jógastúdiók és sokan mások.

A pályázattal kapcsolatos minden információ megtalálható a www.arcmagazin.hu weboldalon, valamint ugyanitt lehet feltölteni a pályaműveket.

Leadási határidő: 2014. július 15.

  • Megosztom