Meghalt a pornólap-cézár

79 éves korában elhunyt a Penthouse alapító Bob Guccione. Neki köszönhető, hogy a férfimagazinok címlapján megjelentek a meztelen női testek.

Guccione a texasi Platóban hosszú betegség után hunyt el családja körében.

A szakember merész újító volt, nevéhez fűződik a meztelen testek címlapra kerülése is.

Guccione 1962-ben alapította a patinás felnőtteknek szóló magazint, amellyel az üzletember hamarosan a Playboyt kiadó Hugh Hefner és a Hustlert kiadó Larry Flint mellett a leghíresebb pornólap-cézár lett. A Penthouse folyamatosan versengett, s megpróbált a legnagyobb riválisnak tekintett Playboy fölé kerekedni. Pénzügyi sikerét a fotók mellett főként tényfeltáró riportjainak, szexuális tanácsadói rovatának köszönheti. Guccione a pénzből új lapokat is indított, egyik legismertebb a glossy magazin Omni, de piacra dobott a Penthouse legjobb cikkeiből szemezgető, kis méretű magazint is.

A világsikert leginkább az 1984-es Vanessa Williams címlapnak köszönheti. A Miss America címet elnyerő hölgyről közölt meztelen fotókkal, de Madonnát is címlapra vitte 1985-ben. A Penthouse népszerűségét a társlapokéhoz hasonlóan erőteljesen csökkentette az internetes erotikus tartalmú oldala előretörése. Fénykorában 5 milliós eladott példányszámmal dicsekedhetett a Penthouse, ám az utóbbi időben ennek mindössze töredékét adták el belőle világszerte.

Guccione magát konzervatív munkamániásként aposztrofálta, akinek az úszómedencéjébe fürdőruha nélkül soha nem lehetett beugrani.


Tags:

  • Megosztom