Megadealt kötött a Manchester United

750 millió fontos rekordösszeget fizet a szerződés értelmében az Adidas a Manchester Unitednek. A német cég mostantól a sztárcsapat hivatalos mezszponzora. A Nike-t váltották. Ez minden idők legdrágább mezszponzori kontraktusa.

Évente 75 millió font – ennyit fizet az Adidas a manchesteri gárdának. Ennél még eddig nem költöttek a futballban nagyobb összeget mezszponzorációra.

Az eddigi legnagyobb summa évi 31 millió font volt, ezt a Real Madridnak fizette ki az Adidas – írja a Brandrepublic.com.

A társaság korábban már szállította a csapat mezeit. Az 1980-as években is az ő mezükben fociztak az MU játékosai. Legutolján 1992-ben húztak Adidas szerelést focistáik.

A Nike 13 éven keresztül öltöztette a csapatot.

A német sportszergyártónál most azt remélik, hogy a 10 éves együttműködés 1,5 milliárd fontos bevételt generál majd az Adidasnak.

Herbert Hainer, a sportszergyártó vezérigazgatója úgy látja, a Manchester Uniteddal kötött szerződés is megerősíti az Adidas futballban betöltött piacvezető szerepét, és lehetővé teszi, hogy azt a jövőben is erősítsék a legfontosabb piacokon.

Az MU-nak a mezszponzora mellett új főtámogatója is lett. A csapatot mostantól a Chevrolet támogatja, amelynek logója meg is jelenik a mezeken.

  • Megosztom