Még jobban felpörgetik az internetet

Jövő januárban indul a Szupergyors Internet Program második szakasza, a SZIP 2.0, amelynek célja a legalább 100 Mbps-ra alkalmas, de gigabites sávszélességre bővíthető, vagy optikai hálózatok kiépítése. A kormány kezdeményezéséhez 8 szakmai szervezet és 15 iparági szereplő csatlakozott. közölte az (ITM) az MTI-vel csütörtökön.

A SZIP 2.0 és a Digitális Jólét Program céljainak megvalósítása érdekében az állami és piaci szereplők kiemelt hangsúlyt fektetnek az összehangolt állami szerepvállalásra, a bürokratikus előírások további leépítésére, valamint az adópolitikai ösztönző intézkedésekre – írja az MTI az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlése alapján. „A Szupergyors Internet Program 2.0 (SZIP 2.0) elindításáról a gigabites hálózatok kiépítésének érdekében” címmel aláírt nyilatkozat a nagysebességű hálózatok kiépítéséről szól, amely az Európai Uniós Digitális Menetrendben megfogalmazott stratégiai céloknak teljes mértékben megfelel. Emellett a nemzetgazdaság további növekedése, ezáltal pedig Magyarország versenyképessége szempontjából is kiemelt fontosságú – írták.

Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár a kezdeményezés kapcsán hangsúlyozta, hogy a versenyképesség megőrzésében, az új vállalkozások, munkahelyek létrehozásában, valamint a digitális közigazgatás optimális működésében elsődleges szerepük van a digitális infrastruktúrába történő jelentős beruházásoknak. Mint mondta, az új hálózatok valamennyi háztartás, iskola, könyvtár, kutatóintézet, vállalkozás és közszolgáltató számára a mai kor követelményeinek megfelelő minőségű és a jövő kihívásai szerint is továbbfejleszthető megoldásokat jelentenek majd.

  • Megosztom