Még gyúrnunk kell a sörfogyasztásra

Azon senki sem lepődik meg, hogy Csehország vezeti az egy főre jutó sörfogyasztás listáját, de Namíbia második helyezése több mint furcsa.

 

Augusztus 3. volt a nemzetközi sörnap, és a Telegraph ebből az alkalomból elkészítette a sörimádó nemzetek listáját. A legfrissebb, 2016-os statisztikák szerint a csehek 143,3 litert ittak meg fejenként egy év alatt. De mivel a kiskorúak valószínűleg nem járulnak hozzá ehhez az eredményhez, feltételezhetjük, hogy az átlagos sörivó ennél valószínűleg kicsit többet kortyolt el.
Ausztria és Németország harmadik és negyedik, Lengyelország ötödik, Írország a hatodik. Ezeken a helyezéseken nem nagyon lepődünk meg, hiszen patinás sörgyártó múlttal büszkélkedő országokról van szó. Ám Namíbia második helye igazi meglepetés. Az itteni sörimádás eredete még a régi német gyarmati időkre vezethető vissza.

A nyolcadik helyen a Seychelle-szigetek – mindjárt Románia mögött –, amely előkelő helyezését a forró éghajlatnak és a turisták nagy számának köszönheti.

Az angolok csak a 25. helyen szerepelnek, jóval Belize vagy Spanyolország mögött kullogva. A balti államok és a volt Jugoszlávia utódállamai is egyre jönnek felfelé, de Gabon 16. helye is érdekes – írta a turizmus.com.

  • Megosztom