Medvékkel küzdenek a sorozathősök

A medvéknek évszázadokon keresztül nem volt vetélytársuk, a tápláléklánc legtetején álltak. Most azonban kihívójuk akadt: az ember a világtörténelemben először bemerészkedik a felségterületükre, hogy versenyre hívja őket a Discovery Channel legújabb műsorában. Az Ember vs. Grizzly: A medve nem játék című sorozatban grizzly medvék és emberek vetélkednek egymással. Vajon ki lesz a jobb? Január 12-én, este 20.00 órakor kiderül!

Az Utah állambeli rezervátum három medvéje – Bart, Honey Bump és Tank – hétről hétre 3 ember ellen fognak kiállni az erő-, a sebesség- és a kitartás próbákon. Mindegyik kihívás a medvék ösztönös viselkedését veszi alapul: így történt, hogy tanúi lehetünk egy igazi ember-medve közötti kötélhúzásnak, valamint megnézhetjük, hogy a versenyzők, miként görgetnek arrébb embernagyságú farönköket.

Bart, a legnagyobb és a legerősebb grizzly medve a hegyekben, egyik példány sem ér fel hozzá erő és sokoldalúság tekintetében sem. Honey Bump a falkavezér, a csapat leggyorsabb példánya, aki egyedüli nőstény a csapatban. Olyan szintű vadászösztön tombol benne, amivel még hímnemű társai sem vetekszenek. Bart és Honey Bump bocsokként lettek árvák, az Alaszkai Katonaság talált rájuk. Végül Doug és Lynne Seus házában leltek szerető otthonra. Seusék húsz évig gondozták őket a falankságáról híres Tank-el együtt.

Minden epizódban öt kihívást láthatunk majd. A próbákat a medvék vadonbeli viselkedése inspirálta, így a sorozatban feltűnő férfiak és nők a végső határokig küzdenek majd. A legutolsó körben a két legjobb versenyző a 2,5 m magasságú, 635 kg-os Bart-tal is összecsaphat. Az lesz a bajnok, aki a nap folyamán a legtöbb pontot szerezte az emberek közül.

De ez még semmi! Az évad végén a legtöbb pontot gyűjtő három játékos visszatér egy szuperhősöket meghazudtoló végső körre.

“Medvék ellen versenyezni nagyon ijesztő, ugyanott különösen izgalmas” – mondta IRA, egy dallasi versenyző, MMA harcos. Hozzátette: “Olyan mintha az ismeretlennel versenyeznél. Ez egy teljesen új kihívás számomra. “

Az évadot folyamatos tudósítás kíséri végig, Brandon Tierney és Casey Anderson szakértőkkel.

Brandon Emmy-díjas sportkommentátor, a CBS Sport Radio házigazdája. A sporttudósítás nem ismeretlen terep számára – az elmúlt 20 évben a New York Knicks-en volt kommentátor, valamint tudósított az egyetemi kosármérkőzéseken is.

Casey a vadvilág szakértője, 25 évnyi tapasztalattal a háta mögött. Gyakorlatilag egész életében medvékkel élt. Egyetem után a vadon filmese lett, majd az állati viselkedés és biológia szakértője. Ő alapította a Montana Grizzly Encounter-t, munkája során már hét medvét mentett meg a fogságtól.

A grizzly medvék különösen okos és villámgyors állatok. Vajon van esélyük ezeknek ez embereknek? Első számú ragadozók lesznek, vagy inkább zsákmányok?

Ne igyunk előre a medve bőrére, január 12-től minden vasárnap tartogathat valamilyen meglepetést!

Az Ember vs. Grizzly: A medve nem játék című sorozatot a Kinectic Content és a Red Arrow Stúdió készítette a Discovery Channel megbízásából. A produkcióért Chris Coelen, Eric Detwiler, Vincent Cariati, Steve Kaufman, Paul Lima és Karrie Wolfe producerek feleltek. A produkcióban közreműködtek még a Discovery Channel producerei: Joseph Boyle, Bill Howard és Jessica Mollo.

  • Megosztom