Medvedömping Budapesten

Több tucat medve lepi el márciusban a Design Terminált, a macidömping természetesen nem élő négylábúakból, hanem ismert emberek kedvenc kabalaállataiból áll. A plüssállatok összegyűjtése és kiállítása Kárász Róbert kezdeményezése és jótékony célokat szolgál.

Híres emberek plüssmackóiból nyílik kiállítás március 1-jén 11 órakor a Design Terminálban. A tárlat Kárász Róbert, a TV2 Mokka műsorvezetőjének ötlete, a “Fogadj örökbe egy macit!” munkahelyteremtő program részeként. A kampány célja, hogy ismert emberek plüssmackóinak elárverezéséből egy önálló manufaktúrát hozzanak létre. A jótékonysági aukció a Tordasi Értelmi Fogyatékosok Otthonát is támogatja.

 

Az l. Maci Manufaktúrában – ahol egyelőre népszerű macikat készítenének – csökkent munkaképességű emberek számára biztosítanának új munkahelyet. Az itt gyártott kismedvéket Budapesten, egy újonnan kialakított boltban értékesítenék – ahol szintén sérült emberek dolgoznának – így teremtve számukra újabb munkahelyeket. A Maci Shop bevételét a fogyatékkal élők még nagyobb arányú foglalkoztatottságának elősegítésére fordítanák, melyet az erre a célra létrehozott “Fogadj örökbe egy macit!” alapítvány finanszírozna.

 

A gyűjtés fél éven keresztül zajlott, Kárász Róbert és a kampány háziasszonya, Brózik Klári személyesen is találkoztak azzal az 56 hírességgel, akik vállalták, hogy macijuk felajánlásával csatlakoznak a kezdeményezéshez. Volt, aki gyerekkora óta dédelgetett kedvencét ajándékozta el a nemes ügy érdekében, míg jó páran a nagy becsben tartott kabalájukat nyújtották át Kárászéknak.

 

A kiállítás március 1-jén nyílik a Design Terminálban, ahol az összes mackó megtekinthető lesz.

  • Megosztom