Mediaworks: lemondott a kinevezett vezető

Lemondott Katona Viktor, a Mediaworks Zrt. megbízott vezérigazgatója, egészségügyi okokra hivatkozva. A Népszabadság szerkesztősége egy euróért venné meg a lapot a kiadótól.

 

Katona Viktor, a Mediaworks Zrt. pénzügyi és operatív igazgatója, valamint megbízott vezérigazgató egészségügyi okok miatt a mai napon kérte munkaviszonya megszüntetését – írja közleményében a médiacég. Katona Viktor ezzel együtt lemondott igazgatósági tagságáról is.

 

Katona Viktor ideiglenes vezérigazgatóvá történő kinevezését szombaton jelentették be, miután Rónai Balázs lemondott posztjáról. A Mediaworks szombaton közölte azt is, hogy felfüggeszti a Népszabadság kiadását. A cég üzleti okokkal indokolta a döntést, sokan azonban politikai okokat látnak az ügy mögött.

 

A Népszabadság szerkesztősége tegnap egy eurós vételi ajánlatot tett a cégre, ezt Murányi András, a lap főszerkesztője jelentette be.

 

Fiala János Radió Q-n futó KeljFelJancsi című műsorában ma reggel Puch László vállalkozót, az MSZP egykori pénztárosát is kérdezték a Népszabadság kapcsán. Az üzletember elmondta, hogy amíg az a filozófia uralkodik, hogy mindent egy csoport irányít, addig ez így lesz. Hozzátette azt is, hogy szerinte kezd lejtőre kerülni a folyamat, nem fenntartható, az élet majd kikezdi és omlásszerű vereség jön, mert minden hatalom elkövet hibát. Jelezte azt is, hogy megítélése szerint új helyzet áll majd elő, a 2010 előtti időszakra nem lehet visszamenni, ki kell alakulnia egy épeszű kiegyenlített modellnek, olyan szereplőkkel, akik erre törekednek és az üzletember szerint vannak is ilyen emberek. Fiala János rákérdezett, hogy ő közéjük tartozik-e, mire Puch László azt válaszolta: „Én azokat támogatom, akik ilyen irányba akarják vinni az országot.”

  • Megosztom