Médiások vakáción – Simon Zsolt

Ha végre itt a nyár, akkor a médiavezetők is becsukják maguk mögött az irodaajtót, és az irodai széket nyugágyra cserélik. A Marketing&Media és az mmonline.hu sorozatából pedig az is kiderül, mivel töltik a vakációt, melyik a kedvenc nyári italuk, teraszuk, és mi az, amit soha nem próbálnának ki a szabadság alatt. Sorozatunk mai részében Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója beszél nyári terveiről.

– Az idén hová utazik nyaralni?
Az elmúlt években minden nyarat Ibizán kezdtük. Az elektronikus zene rajongójaként rendszeresen visszatérek a világ leghíresebb klubjaiba, de az idén ez sajnos nem fér bele a napirendembe. Most nem tervezünk hosszabb szabadságot, egy rövid angliai nyaralás lesz a windsori Legolandben, egy kis kirándulással a környéken. Emellett felkértek az International Emmy Awards valóságshow kategóriájának zsűrizésére, amelyre az idén Izraelben, Tel-Avivban került sor, így összekötöttem egy kis nyaralással, és a családdal maradtunk pár nappal tovább. Amúgy a hétvégéket balatonfüredi házunkban töltjük.

– Melyik volt a legemlékezetesebb nyaralása?
Eddig Bali volt a legnagyobb élmény, a nászutunkat töltöttük ott, majd a tízéves házassági évfordulónkon gyerekekkel együtt tértünk vissza. Mesés a környezet, kedvesek az emberek, magával ragadó a kultúra. A turizmus úgy van ott, hogy közben nyoma sincs. Minden percet es minden négyzetméterét megéled a szigetnek.

– Mit szokott olvasni nyaralás alatt?
A feleségem szerint szabadság alatt a Blackberrymet szoktam olvasni. Amúgy szépirodalmat, ameddig jutok a könyvben. Utána – munka közben – nincs időm befejezni, ezért mindig újat kezdek, így már több száz könyvet olvastam el félig.

– El tud szakadni a munkától nyaralás alatt, ki tud kapcsolódni?
Nem tudok kikapcsolódni, de nem is akarok. Akkor nyaralok nyugodtan, ha tudom, hogy az irodában minden rendben van. Az jobban zavar, ha nincs információm. A telefonokat nem veszem fel, de az e-maileket rendszeresen nézem.

– Mi a kedvenc nyári itala?
Kétszerecsen limonádé.

– Melyik a kedvenc nyári étterme?
A kővágóörsi Kővirág.

– Fényképezőgép vagy kamera?
Fényképezőgép és kamera a Blackberryn.

– Hely, ahová egyszer szívesen elmenne?
Eltöltenék pár hetet egy nepáli buddhista templomban.

– És ahová nem?
Lebetonozott tengerpartra.

– Sport, amit kipróbálna?
Curling.

– És amit nem?
Siklóernyőzés

– Hobbija?
A művészfilmek, mostanában alternatív színház és elektronikus zene. A két véglet.

  • Megosztom