Médiások vakáción – Rácz Brigitta

Ha végre itt a nyár, akkor a médiavezetők is becsukják maguk mögött az irodaajtót, és az irodai széket nyugágyra cserélik. A Marketing&Media és az mmonline.hu sorozatából pedig az is kiderül, mivel töltik a vakációt, melyik a kedvenc nyári italuk, teraszuk. Sorozatunk mai részében Rácz Brigitta, a Femina.hu lapigazgatója beszél nyári terveiről.

 

– Idén hova utazik nyaralni?

 

– Július elején Horvátországban jártunk a férjemmel és egy nagyon kedves baráti társasággal. Fontos volt, hogy üde és kristálytiszta legyen a tenger, ezen kívül szerintem a világ legfinomabb kalamáriját történetesen éppen itt készítik, harapni lehet a balzsamos, sós levegőt, és egyébként is itt minden az élet élvezetéről szól. Szeretem a régi Jugoszlávia hangulatát, a barátságos embereket, a mediterrán életérzést, a népek és szokások keveredését. Remélem, augusztusban még lesz időm visszalátogatni valamelyik szép horvát tengerparti városba.

 

– Van-e olyan hely a világban, ahova rendszeresen visszatér?

 

– Görögország talán, ahol legtöbbször jártam, ha jól emlékszem, tízszer húzott vissza a szívem, körbebarangoltam a különböző szigeteken, Athénban, apróbb falvakban, egyszóval ahová csak lehetett, igyekeztem eljutni az országon belül. Európán kívül pedig a Dominikai Köztársaság nagy kedvencem, valószínűleg nosztalgikus is a rajongásom, hiszen először 22 évesen töltöttem itt el 3 hónapot egy baráti társasággal, felfedezve egy akkor számomra teljesen idegen és igazán megnyerő kultúrát, ami úgy tűnik, örök szerelem lett. Semmihez sem hasonlítható a dominikai emberek mosolya, nyitottsága, a tenger, az élővilág, a mindig, mindenhol merengéző emberek társasága, és az a fajta önzetlen barátság, ami nem a turisták lehúzásáról, sokkal inkább a közösségi élményekről, az élet szeretetéről szól. Elég, ha csak annyit mondok, hogy sértésnek számít a távolsági buszon utazva, ha az utazóközönség valamelyik tagja nem húzza meg a körbejáró fehérrumos üveget…

 

– Melyik volt a legemlékezetesebb nyaralása?

 

– 21 évesen láttam először a tengert, Görögországban. Mi más is lehetne a legemlékezetesebb nyaralás?

 

– Mit szokott olvasni nyaralás alatt?

 

– Mindenevő vagyok, érdekel a bulvár, a női magazinok, a GEO, az NG, ilyenkor van időm az év közben elmaradt szakmai lapokra, vagy egy-egy összetettebb szakmai-politikai kérdés mélyebb megismerésére, a történések és motivációk hátterének felgöngyölítésére. Könyvek közül pedig a terjedelmes történelmi regényeket szeretem magammal vinni, és persze átbogarászom a portfólióban megjelenő cikkeket is, de ez utóbbit valóban kikapcsolódásként teszem.

 

– El tud szakadni a munkától nyaralás alatt, ki tud kapcsolódni?

 

– Aki ismer, tudja, hogy szerencsés ember vagyok – bármekkora közhely, de csakugyan így van -, mindig is a munkám volt a hobbim. Így nyilván nem keresek magamnak feladatokat a nyaralás idejére, viszont, ha bármi beesik, ami nem várhat, nem okoz problémát és nem érzem tehernek, de, ha például belefutok egy érdekes szakmai hírbe vagy újdonságba, szintén elolvasom, hiszen érdekel.

 

– Netezik nyaralás közben?

 

– Igen, a reggeli ébredezés/kávézás alatt ugyanúgy átbogarászom a kedvenc oldalaimat és megnézem a versenytársakat is, mint itthon, és természetesen a Facebookot is kinyitom.

 

– Mi a kedvenc nyári itala?

 

– Mindig más, attól függ, hogy kivel és hol vagyok. A júliusi nyárestéken például a Pelinkovac volt a favorit, rengeteg jéggel, vékonyra szelt citromkarikákkal.

 

– Melyik a kedvenc nyári étterme?

 

– Külön nyári kedvencem nincs, ilyenkor minden nyitott, teraszos étterem jöhet, ahol jó üldögélni és van valami egyedi az étlapon. Egyébként itthon a budapesti TG olasz étterem, Tatán pedig a Fenyves Grill a favorit, ahová gyakran visszatérünk a férjemmel és a családdal.

 

– Fényképezőgép vagy kamera?

 

– Mind a kettő.

 

– Hely, ahova egyszer szívesen elmenne?

 

– Észak-Korea, Kongó, Kuba.

 

– És ahova nem?

 

– A Holdra és a Marsra.

 

– Sport, amit kipróbálna?

 

– Ami érdekelt, azokat már mind kipróbáltam.

 

– És amit nem?

 

– Kizárt, hogy a zuhanáshoz és a magassághoz kapcsolódó sportokhoz valaha kedvet kapok.

 

– Hobbija?

 

– Internet, magyar középkori történelem, magyar színháztörténet és filmművészet.

  • Megosztom