Mattheisen elköszönt

Ma van az utolsó munkanapja a Magyar Telekomnál Christopher Mattheisennek, a társaságot 2006 óta irányító menedzser most hosszú nyaralásra készül. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogyan mivel folytatja majd, startupos eseményen viszont már feltűnt – lehet, hogy ez lesz az új irány?

Április végén jelentették be, hogy július elsejével távozik posztjáról a Magyar Telekom vezérigazgatója, Christopher Mattheisen. A cégvezető ma a közösségi médiában írt az utolsó munkanapjáról, és jelezte azt is, hogy családja körében, pihenéssel tölti majd a nyarat. Ugyanakkor szavaiból arra is lehet következtetni, hogy túl sokáig nem tétlenkedik majd. Azt egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy mivel foglalkozik majd a jövőben, viszont a közelmúltban startupos eseményen már feltűnt, így akár a startup ökoszisztéma is lehet az új irány, befektetőként mindenképpen el tudnánk őt képzelni, de persze az is lehet, hogy egy remek, innovatív ötlettel áll majd elő.

Christopher Mattheisen 2006. december 6-a óta volt a Magyar Telekom vezérigazgatója. A legnagyobb hazai távközlési cég vezetőjeként a hazai médiapiacra is komoly hatással volt. A vállalatvezető az elmúlt években rendre a tíz legbefolyásosabb hazai médiás között szerepelt a Marketing&Media TOP50-es listáján, tavaly és idén is a 7. helyen végzett.

A távozó Telekom-vezér először 1990-ben jött Magyarországra, amikor egy stratégiai tervezéssel és üzleti tanácsadással foglalkozó céget hozott létre. 1993-ban a U.S. West International marketing vezetőjeként több magyar, lengyel és cseh mobilszolgáltató elindításában vett részt. 1993 és 1996 között a Westel 900 (TMH) marketing és értékesítési igazgatójaként dolgozott.

1997-től 1999-ig a MediaOne értékesítési és marketing tevékenységeit irányította Londonban, ezt követően Nagy Britanniában a BT Cellnet üzleti, értékesítési és marketing igazgatói posztját töltötte be. 2002 szeptemberében a Magyar Telekom Lakossági Szolgáltatások Üzletágának, 2005 januárjában a Vezetékes Szolgáltatások Üzletág („T-Com”, amely magában foglalta a Lakossági, az Internet és a Hálózati területet) irányításáért felelős vezérigazgató-helyettesévé nevezték ki.

Christopher Mattheisen a bloomingtoni Indiana Egyetemen és a Columbia Egyetemen folytatott közgazdasági tanulmányokat.

  • Megosztom