Mást állít Dull és Bodolai

Az Index.hu Zrt. igazgatósági elnöke szerint nem kérték az elküldött főszerkesztőtől azt, hogy “pénzért cserébe hallgasson”.

Tegnap elbocsátották Dull Szabolcsot, az Index főszerkesztőjét. A bejelentés után nem sokkal a 444.hu egy videót is bemutatott, amiben a távozó főszerkesztő beszélt a szerkesztőség tagjaihoz. Ebben többek között elhangzott, hogy Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatósági elnöke választás elé állította. Amennyiben hallgat, akkor közös megegyezéssel távozhatott volna és jelentős lelépési pénzt ajánlottak a számára:

“Annyit még tudjatok, anélkül, hogy részletezném, hogy volt egy másik papír is, hogy egy rendkívül méltányos ajánlatként egy pénzösszeget elfogadok és hallgatok, akkor nyilván egy közös megegyezés is lehetett volna.”

Ugyanakkor ezzel kapcsolatban Bodolai László közleményt adott ki, amiben határozottan cáfolja Dull állítását azzal kapcsolatban, hogy az Index.hu Zrt. igazgatósága “méltányos összeget” ajánlott fel neki a hallgatásáért cserébe.

“Sem tőlem, sem a vezetőség más tagjától nem kapott ilyen ajánlatot, felé ilyen kérés nem hangzott el. Amit felajánlottam neki, az az, hogy az eddigi munkáját méltányolva – neki és szerkesztőségnek elmondott indokokat mérlegelve – közös megegyezéssel váljunk el egymástól. Ezzel Szabolcs nem kívánt élni, így munkáltatóként rendes felmondással megszüntettem a munkaviszonyát. Dokumentumok titoktartásra vonatkozó része semmiben sem különbözött Dull Szabolcs munkaszerződésekben foglaltaktól.

A rendes felmondás és a közös megegyezéssel történő okirat nem tett különbséget a titoktartási kötelezettség alól, tehát nem volt arról szó, hogy ha a közös megegyezéses papírt írja alá a volt főszerkesztő, erőteljesebb titoktartást kellett volna cserébe vállalni. Az ezzel ellentétes állítások mind hamisak” – írja Bodolai.

  • Megosztom